Ek Tohumun Hasını Çekme Yiyecek Yasını Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Ek Tohumun Hasını Çekme Yiyecek Yasını Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Tohumun  kalitelisi ekildiği zaman o tohumdan çıkan ürünler de kaliteli olur . Dolayısı ile kişi de yiyecek sorunu yaşamaz . İnsan da böyledir . işte  eğer  kendimizi geliştirirsek , kendimiz için iyi bir temel oluşturursak  bizler de ileride rahat bir yaşama kavuşuruz .

Üretken insan olmalıyız , nitelikli insan olmalıyız ve nitelikli insanlar ile iş yapmalıyız . Böyle yaptığımız zaman  işlerimizden daha çok verim alırız ve daha sağlıklı sonuçlar ortaya çıkar . Yani her şeyi sağlam temeller üzerine oturmalıyız . Örneğin  ileride evlendiğimiz zaman çocuklarımız olduğu zaman onlara iyi bir eğitim , iyi bir ahlak verdiğimiz zaman o çocuklar  her zaman toplum için faydalı insanlar olacaktır . Asla vatanına ihanet etmeyecek , vatanının ve milletinin gelişmesi  için kalkınması için durmadan çalışacaktır . İşte böyle olunca hem  ülke olarak  gelişeceğiz hem de iyi insanlar yetiştirdiğimiz için dünyaya örnek bir toplum haline geleceğiz . Bunun her  şeyi sağlam temeller üzerine oturmalıyız . Nitelikli insanlar yetiştirmeliyiz ve bu insanların da gereksinim duyduğu her türlü imkanı onlar için sağlamaya çalışmalıyız ki yaptığımız işten verim alabilelim .

Kısacası ne iş yaparsak yapalım o işi için gerekli adımları eksiksiz olarak atarsak sonuçları iyi olacaktır . Her zaman işlerimizde kaliteli ve eksiksiz malzeme kullanmalıyız ki sonucunda umut ettiğimiz verimi alabilelim .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme