Öğretmenlik Ömür Boyu Sürecek Bir Öğrenciliktir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Öğretmenlik Ömür Boyu Sürecek Bir  Öğrenciliktir Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Öğretmenlerimiz   milletimizi geliştiricek ve aydınlatacak olan yegane değerlerdir .  Öğretmenlik mesleği çok  meşaggatli bir meslektir . Çünkü öğretmen  öğrencileri için  devamlı araştırma yapmak , inceleme yapmak , gözlem yapmak zorundadır . Öğretmen öğrencilere öğretirken kendisini de geliştirir ve aslında kendisi de sürekli bir öğrenci olarak hayatına devam eder .  Çünkü öğretmenlik ömür boyu sürecek olan bir öğrencilik ve öğrenme sürecidir .

Öğretmenlerimiz gelişmiş ülkelerin  yöntem ve metotlarını takip etmelidir ,  milletinin fertlerinin en iyi bir şekilde gelişmesi için çok çalışmalı ve merak duygularını asla kaybetmemelidirler .  Öğrenciler öğretmene sordukları sorular ile öğretmeni daha çok  araştırmaya yönlendirirler .  Öğretmenler de öğretmenlik yaptığı yerlerin insanlarından , öğrencilerinden bir şey öğrenirler . Devamlı öğrenme peşinde oldukları için de her zaman öğrenci olarak kalmaya devam ederler . Öğretmenlerimizin  her alanda kendilerini geliştirmeleri için devlet onlara her türlü maddi ve manevi desteği sağlamalıdır . Öğretmenlerimizin körelmemeleri için ,  yenilikleri takip etmeleri için her türlü imkanlar sağlanmalıdır . Ulu Önderimiz Gazi  Mustafa Kemal Atatürk onların devamlı öğrenme ve bilgilerine bilgi katma peşinde olduklarını bildiği için , öğretmenlik mesleğini ömür boyu sürecek bir mesleğe benzetmiştir .

Bizim için emeği geçen , alın teri döken ve hala eğitim öğretim yolunda ülkesini geliştirmeye çalışıan , tüm vatansever öğretmenlere selam olsun !

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme