Çok Zengin Olsanız Paralarınızı Nasıl Değerlendirirsiniz ? Konulu Kompozisyon Yazınız .


Çok Zengin Olsanız Paralarınızı Nasıl Değerlendirirsiniz ?  Konulu Kompozisyon Yazınız .

Her insan maddi durumun iyi olmasını ve iyi  koşullarda yaşamayı ister . Güzel  bir hayat, konforlu bir hayat hepimizin hayalidir . Kimimiz doğuştan zengin oluruz , kimimiz ise sonradan çalışarak zengin oluruz . Çok zengin olsaydım paralarımı şu şekilde değerlendirirdim . Öncelikle iyi bir yatırımcı olurdum .  Bir büyük alışveriş merkezi açardım , bu alışveriş merkezinin gelirleri ile ise okulu olmayan köyler okul yaptırırdım , hastanesi olmayan  yerlere hastane yaptırırdım . Çünkü en büyük yatırım bence insanlara , gönüllere yapılan yatırımdır .

Çeşitli yerlerden ev alırdım ve bu evlerin kiralarını alarak dolara yatırırdım. Böylece gelecekte de zor duruma düşmezdim . Ticarete atılırdım . Ticaretten elde ettiğim kazançların bir kısmı ile de maddi durumu iyi olmayan , başarılı öğrencilere her ay burs verilmesini sağlardım . Huzur evlerine ,  anne ve babasını kaybetmiş , yetiştirme yurtlarında kalan çocuklara gerekli olan maddi ve manevi desteği sağlardım . Kazandığım paralarım ile büyük bir fabrika kurardım . Buraya aldığım işçilere iş vermiş olur hem de oradan kazandığım paraları da bankaya atardım . Kazandığım paralar ile büyük bir araba galerisi açardım . Bu galerinin başına da işe muhtaç olan gençleri koyardım . Böylece hem kendime hem içinde yaşadığım topluma hem de ülkeme ve dünyaya faydalı , nitelikli ve üretken bir birey olmaya çalışırdım .

Üniveriste mezunu olmuş fakat atanamamış öğretmenleri işe alır ve onların  hak ettiği değeri görmesini sağlardım . Böylece hem ben kazanmış olurdum hem de öğretmenlerimiz kazanmış olur ve hep birlikte mutlu olmanın keyfini çıkarmaya çalışırdım .

9 yorum:

Deneme