Akılsız Başın Cezasını (Veya Zahmetini) Ayak Çeker

 

Akılsız Başın Cezasını (Veya Zahmetini) Ayak Çeker


İyice düşünmeden alınan kararlar sonucunda ortaya çıkan sorunları gidermek için bedence, malca bedel ödemek gerekebilir. Düşüncesizce hareket edilmemelidir. Kişinin belirli bir planı ve programı olmalı ondan sonra bir işe kalkışılmalıdır. İnsan aklını iyi kullanmalıdır, bir işe başlamadan önce o iş ile ilgili ani kararlar almamalıdır. Örneğin; elinde olan tüm parasını borsaya yatırdığı zaman ve borsa da bir gün yerle bir olunca kişi elindeki tüm mal varlığını kaybetmiş olur. Böyle olduğu zaman da hem maddi olarak zarar eder, hem de manevi olarak büyük bir çöküş içine girer. 


Akılsızca hareketlerin zararı yine kişinin kendisine olur. Kişinin bedeni yorulur, ruhu yorulur, hayat neşesi kaybolur. Tüm paramızı sadece bir alana yatırmak doğru değildir. Başka bir örnek ise şunu verebiliriz: Yazılı zamanı geldiğinde dışarıda saatlerce oyun oynayıp sınavdan da düşük not alındığı zaman iş işten geçmiş olur. O alınmış olan düşük not karneye geçer. Böylece akılsız başın cezasını da yine kişinin kendi çekmiş olur. 


Trafikte hız yapmak çok tehlikelidir. Kişi bunun yüzünden hem başka insanların canına zarar verebilir hem de büyük para cezasına ve hapis cezasına çarptırılabilir. İşte bunların olmaması için akıllıca hareket etmek en doğru olanıdır. İyice düşünmeli, planlı olunmalıdır.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme