İbiş’in Rüyası Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
İbiş’in Rüyası Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

İbiş’in Rüyası Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

İbiş’in Rüyası Kitabı İle İlgili Klasik Sorular ve Cevapları

 

1) Kitabın konusu nedir?

Cevap: Kitap 1930’lu yıllarda  İstanbul’da geleneksel bir tiyatro anlayışı ile oyunculuk yapmayı ısrarla devam ettiren bir orta oyuncunun çileli sanat yaşamını ve dolu dizgin aşk hayatını konu edinir.

2) Nahit kiminle gittiği bir tiyatro oyununda tiyatroya ilgi duymaya başlar?

Cevap: Ailesi

3) Nahit niçin ve ne zaman evi terk eder?

Cevap: Ailesi her ne kadar tiyatro izlemeyi sevse se Nahit’in tiyatrocu olmasını istememiştir. Bunun üzerine Nahit de lise yıllarında evi terk edip tiyatrocu olmaya karar verir.

4) Nahit kimin ilgisini çeker ve tiyatrocu olur?

Cevap: Devrin ünlü ismi Muhsin Beyin dikkatini çeker.


5) Nahit’in kimden iki çocuğu olur?

 Cevap: Tiyatroda tanışıp evlendiği Vedia’dan iki çocuğu olur.

6)  Nahit ve Vedia neden ayrılır?

 Cevap: Vedia artık tiyatro ile ilgilenmeyi sevmez ve eşinin de bu işten ayrılmasını istediği için

7) İnişli çıkışlı bir yaşamı olan Nahit hangi rol adı ile başarıya ulaşır?

Cevap: İbiş rolü ile başarıyı yakalar. Bu roldeki başarısı artık Nahit’in İbiş ile özdeşleşmesini sağlar.

8)  Nihat nerenin yöneticisi olur?

Cevap: Nihat oyunculuk yaptığı Nuran Tiyatrosunun yöneticisi olur ve bu tiyatroyu  İstanbul’un en büyük tiyatrosu haline getirir.

9)  Nahit niçin Vedia ile tekrar bir araya gelir ve evlenir?

Cevap: Çocuklarının hatırı için bir araya gelip evlenirler ama yine geçinemezler ve tekrar boşanırlar.

10) Nahit’in iffetine iftira atan kişi kimdir?

Cevap: Sadi Rıza


11) Nahit’in başarılarını kıskanan kişi kimdir?

Cevap: Çocukluk arkadaşı olan Sadi Rıza

12) Nahit ile kimin arasında aşk başlar?

Cevap: Hatice kendini vurur ve tiyatro kapanır. Nahit tüm bu olanları bir rüya zannede rama daha sonra gerçeklerle yüz yüze kalır.

13) İbiş'in Rüyası adlı kitabın yazarı kimdir?

Cevap: Tarık Buğra