Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

 Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon

Okumak  insanı geliştiren, yeni şeyler öğreten onu aydınlığa götüren bir yoldur. Okumak hayattaki zorlukları başarabilmek için çok önemlidir. İnsanlar okuyarak hayata bakış açılarını değiştirirler. Okumak sayesinde dogmatik bilgilere takılıp kalınmaz. Yeni bilgiler öğrenebiliriz.

Okumak bireyin kültürünü artırır.Kapasitesini artırır. Bir ülkenin okuma yazma oranı yüksekse o ülke iyi bir şekilde gelişir. Okumak ruhumuzu açar.Okumak sayesinde başka ülkelerin kültürlerini, yaşayışlarını, dillerini, coğrafyasını .. vs öğreniriz. Okumak insanın hayal dünyasını geliştirir. Gitmediği yerlere  götürür. Bir insan iyi bir yaşam sürmek istiyorsa  okuyarak hem kendi hemde ülkesini geliştirmeli ve ileriye götürür. İnsanı cahillikten kurtarır. Okuma sayesinde yeni bilgiler yeni deneyimler edinebiliriz.


Hayatımızda okuma ve  gelişmeye her zaman önem vermeliyiz. Okuyan ülkeler her zaman ilerlemeye devam eder. Okuyan insanın eğitim seviyesi gelişir , dili gelişir, konuşma kabiliyeti gelişir. Yasalar ölür kitaplar ölmez. Dünyayı yöneten kalem, mürekkep ve kağıttır. Bu yüzden okumaya önem vermeliyiz.

16 yorum:

Deneme