Sınavlar Gereklidir Konulu Münazara Örneği

Sınavlar Gereklidir Konulu Münazara Örneği

Öğrencilik hayatımız başladığından beri hepimiz bir şekilde sınavlarla karşı karşıya kalıyoruz . Bazen bu sınavların varlığı bize can sıkıcı bir durum gibi geliyor . Kendimizi bir yarışın ortasındaymışız gibi hissettiriyor . Hatta gibisi fazla tam da bir yarışın ortasında buluyoruz kendimizi . Evet bazen isyan etsek de , sınavlar yüzünden yıpransak da sınavların gerekli olduğunu düşünüyorum .

Sınavlar gereklidir çünkü çalışan ile çalışmayanı ayırt etmemiz gerekir . Mesela bir grup arkadaş düşünelim . Bu grubun içerisinde bir kişi elinden geleni yapsa , gecesini gündüzüne katıp çalışsa , sonunda da siz hepiniz arkadaşsınız hepinize aynı ödülü veriyoruz dense o kişinin zoruna gitmez mi ? Elbette gider . Sınavların olmadığı bir toplumda insanlar tembelliğe alışır . Hep başkalarının bir şeyler yapmasını bekler . Oysa sınavlar rekabet ortamı oluşturur , rekabette kaliteyi ve başarıyı artırır . Sınavlar bizleri düzenli aralıklarla bilgilerimizi güncellemeye yöneltir . Sınavlar olduğu için kendimizi yenileme ve geliştirme ihtiyacı hissederiz . Hayatta nasıl ki herkes bizim için aynı önemde değilse eğitimde de  herkes aynı başarıda değildir . Bu başarı ve başarısızlığın da mutlaka ayırt edilmesi gerekir ki herkes hakkını alabilsin .

Sınavların olmadığı bir sistemde eşitlik vardır .  Ama şunu unutmamak gerekir ki eşitlik adalet değildir . Adalet hak edene hakkını vermektir . Bu yüzden sınavlar gereklidir .

  

1 yorum:

Deneme