Dost Kara Günde Belli Olur Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Dost Kara Günde Belli Olur Atasözü  İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan olarak hayatımızda hep  başkaları ile iletişim içinde olmak isteriz . İnsan olduğumuz için buna muhtacız . İyi  insanlar bulalım , onlar ile arkadaş olalım , dost olalım ve hayat bu şekilde geçsin isteriz . İyi insanlar , arkadaşlıklar , dostluklar bulmak kolay değildir .  Böyle dostları bulduğumuz vakit ise  o dostlar bizde adeta " bağımlılık " yapar . Çünkü iyi dostlar bizi  mutlu eder ve vazgeçilmezimiz olurlar .

Dost gerçekten kötü günlerimizde , dar günlerimizde belli olur . Sözde dost olanlar ise sadece güzel günlerimizde , güneşli zamanlarımızda  bizim yanımızda olur ya da yanımızda gibi görünür . Ama gerçek dost böyle değildir . Gerçek dost kötü günde kendini belli eder . Bizim başımıza kötü bir olay geldiğinde , canımızı yakan  acılar yaşadığımızda işte o zaman yanımızda olan ve bizden  yardımını hiç esirgemeyen kişiler bizim gerçek dostlarımızdır .  Yüklü bir borca girdiğimizde bizi terk etmeyen , bize arkasını dönmeyen kişiler gerçek dosttur . Ya da amansız bir hastalığa yakalandığımızda ve bize bakacak  hiçbir yakınımız dünyada kalmadığında bizim çilemizi çeken kişiler dosttur , candır , yarendir . Bu kötü , hasta , muhtaç günlerimizde bize yardım etmeyen , sırt dönenler  ise asla dost olmamıştır ve hiçbir zaman olmayacaktır .  Onun için arkadaşlarımızı, dostlarımız iyi seçmeliyiz .

Bizimle yola çıkıp bizi yolda gördüğü ile değiştiren kimseleri dost edinmemeliyiz . Bizim her anımızda yanımızda olan , bize can olan , kardeş olan  kişiler ile dostluk kurmalıyız . Dost dediklerimizin gerçek olup olmadığını kötü günlerimizde anlarız  . Yüce Allah hepimizi iyi insanlar ile eş , yoldaş , etsin .

5 yorum:

Deneme