Acele Giden Ecele Gider Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Acele Giden Ecele Gider Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Acele  ile yapılan iş tam anlamı ile yapılmaz ve  sorun karmakarışık bir hal alır . Onun için her zaman  sakin olmalıyız , sabırlı olmalıyız . İşlerimizi aceleye getirmeden yapmalıyız . Acele ile yapılan iş iyi olmaz ve birçok sorunlara yol açar . Bu yüzden acele işe şeytan karışır atasözü boşa söylenmemiştir .

Örneğin;  bayram ziyaretlerine gitmek için , ailemize bir an önce kavuşmak için , yola çıktığımızda asla hız yapmamalıyız . Trafik kurallarına uygun hareket etmeliyiz . Yavaş yavaş geze geze  yola koyulmalıyız . Çok fazla sürat yapmak bizim ailemize ulaşmamızı engeller ve hayatımızın bitmesine neden olur . Bunun için  asla acele etmemeliyiz .  Bize bir şey olunca da ailemiz çok üzülür ve bu durumda da iyi bir sonuç ortaya çıkmamış olur . Ondan dolayı her zaman  sabır ile yola koyulmalıyız . İşlerimizi aceleye getirmemeliyiz . Düşünerek , planlı ve programlı hareket ederek işlerimizi yoluna koymalıyız . Yoksa işin içinde çıkmayız ve sonumuz hayır olmaz . 

Mutlu olmak istiyorsak , başarıya ulaşmak istiyorsak sabırlı olmalıyız.  Çok  kısa zamanda sonuca ulaşmaya çalışmamalıyız . Sebat ile yolumuza devam etmeliyiz ve mantıklı hareket etmeliyiz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme