Büyük Lokma Ye, Büyük Söz Söyleme Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Büyük Lokma Ye, Büyük Söz Söyleme Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Hayatta her zaman  ne oldum  dememeli , ne olacağız diyerek ileriyi düşünmeli ,  büyük laflar etmekten her zaman kaçınmalıyız .  Hiçbir insanı yaptığı yanlışlardan dolayı ,  bize ilginç gelen aldığı kararlardan dolayı asla kınamamalıyız ve yargılamamalıyız .  Çünkü geleceğin ne getireceği hiç belli olmadığı için biz de aynı hataları yapabiliriz . Bunun için her zaman kendimizi bilmeliyiz, mütevazı olmalıyız ve büyük konuşmamalıyız .

Büyük konuştuğumuz takdirde  bizim de aynı şeyler başımıza gelebilir ve daha da  fazlası olabilir . Bunun için ilk olarak   insanlara asla tepeden bakmamalıyız , ben olsam bu hatayı asla yapmazdım ya da ben bu duruma asla düşmezdim gibi kendini beğenmiş laflar etmemeliyiz . Hayat  biz insanlar içindir . İnsanoğluyuz hepimiz ne de olsa . Beşer şaşar diye boşuna dememiş atalarımız .  Hiç kimseyi  ayıplamamalıyız , hor görmemeliyiz . Yapılan hataları hoş görmeliyiz , alınan  farklı kararlara saygılı olmalıyız . İnsanları asla kınamamalıyız . Örneğin; komşunun kızı Bade okulu yarıda bırakmış , ben olsam asla aileme böyle bir şey yapmazdım gibi büyük laflar etmemeliyiz . Çünkü gün gelir çeşitli sebeplerden dolayı biz de okulu yarıda bırakmak zorunda kalabiliriz . Onun için  büyük söz söylemeyin ve hiç kimseyi de yaptıklarından dolayı yargılamayın . Ayrıca insanları yargılamak da bize düşmez .

 Yargılayan  ve hesap soran sadece Yüce Allah'tır. Onun için de  iyimser olmalıyız, insanları olduğu gibi kabul etmeliyiz, asla büyük söz konuşmamalıyız. Büyük lokma ye büyük söz söyleme sözü boşa söylenmemiştir.

1 yorum:

  1. Ellerin sağlık da bizim hoca kızıyor mağlesefff 😧😧😧😧😧 hiç yazacak halim yook offfff yandım yandım 😱😱😱😱😱😱 :(

    YanıtlaSil

Deneme