''İnsanlar Düşünmek , Sevmek Ve İnanmak İçin Dünyaya Gelmiştir '' Özdeyişini Açıklayan Kompozisyon Yazınız .


''İnsanlar Düşünmek , Sevmek Ve İnanmak İçin Dünyaya Gelmiştir '' Özdeyişini Açıklayan Kompozisyon Yazınız .

İnsanı diğer varlıklardan ayıran en önemli fark , Yüce Allah tarafından onlara verilmiş olan akıldır . Aklı ile insan  düşünür , sorgular ve bir sonuca varır . Düşünmek bizim için çok önemlidir . Çünkü bizler düşünerek yaşadığımız olaylara tepkiler veririz . Düşünerek,  kendimizi geliştirerek yeni bilgiler öğreniriz ; icatlar, buluşlar ortaya çıkarırız . Düşünme kabiliyetimiz olmasaydı, diğer canlılardan da pek  bir farkımız olmazdı .

İnsana düşünme kabiliyetini  veren  Yüce Allah  aynı zamanda sevme , sevilme , değer görme hissiyatını da vermiştir . Çünkü tüm canlılar gibi insanlar da sevmeye ve sevilmeye muhtaç varlıklardır . Severek hayatta umutlu oluruz , mutlu oluruz ve hayata sıkıca bağlanırız . Sevmek olmasa , sevgi olmasa hayatın hiçbir anlamı olmazdı . Çünkü bizi biz yapan  en önemli değerlerden biridir sevmek ve sevilmek . Her ne kadar bazen sevdiğimiz insanlar tarafından hayal kırıklığına uğruyor olsak bile , yine var gücümüzle sevmeye  devam etmeliyiz ve sevmeye olan inancımızı asla kaybetmemeliyiz .  İnanmak , başarılı olacağına inanmak ,  herhangi bir dine inanmak vb. gibi . İnsan başarılı olacağına inanırsa, o muhteşem içsel gücü kendinde bulursa başarır . Çünkü inanmazsak zaten başarılı olmayız . İnanca bir de şu açıdan bakmak gerekir :  Her insanın kendine göre bir inancı vardır . İslam dinine inanmak, Yahudiliği benimsemek gibi. Bu da kişilerin kendi  kültürleri, yaşadıkları toplumla ilgili olan durumlardır .

Hayatta  her zaman düşünmeliyiz , sorgulamalıyız, sevmeliyiz ve  inanmaktan , başarmaktan vazgeçmeden yolumuza devam etmeliyiz .

9 yorum:

Deneme