İyi Arkadaşlar Edinerek Onlarla Beraber Olmalı ; İnsanın Arkadaşı İyi Olursa Kendisi de İyi Olur Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon Yazınız.


İyi Arkadaşlar  Edinerek Onlarla Beraber Olmalı ; İnsanın Arkadaşı İyi Olursa  Kendisi de İyi Olur Sözünü Açıklayan  Bir Kompozisyon Yazınız.

Hayatta insanın iyi , sadık arkadaşları , dostları olmalıdır . Ahlaklı insanlar ile birlikte olmak, güvenilir ve erdemli insanlar ile birlikte olmak bizim hayatımıza renk katar ve hayatımızın daha mutlu geçmesini sağlar . Her zaman iyi insanlar ile oturup kalkmalıyız . İyi insanların yolundan ayrılmamalıyız .

Bilgili , dürüst insanlardan yeni şeyler öğrenmeliyiz ve kendimizi her daim geliştirmeliyiz .  İyi arkadaş bizi doğru yola götürür , bizi yanlış yola gitmekten korur . Yeri gediği zaman bize nasihatler  eder , yanlışlarımızı hiç çekinmeden yüzümüze söyler . İyi arkadaşlar kötü gün dostudur . Kara günlerimizde bizi asla yalnız bırakmazlar . Bize gerekli olan her türlü maddi ve manevi desteği verirler . Çevremizde bizi seven , bize değer veren böyle insanlar varsa onları asla bırakmayalım ve onlar ile birlikte kaliteli  vakit geçirelim . İyi arkadaşlar zamanını verimli geçiren kişilerdir . Bizler de böyle kimseler ile  olursak bizler de çok çalışırız ve vaktimizi boş yere geçirmeyiz . Erdem sahibi insanlar , boş konuşmazlar , devamlı çalışır ve bir şeyler öğrenmeye çalışırlar . Onların yanında olduğumuz zaman bilgilerinden faydalanırız ve hayata daha iyi bağlanırız .

Hayatta mutlu olmak için, iyi bir insan olmak için, yeni bilgiler öğrenmek için, yanlış yollara sürüklenmemek için iyi arkadaşlar edinmeliyiz ve kötü arkadaşlardan da uzak durmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme