Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer Konulu Kompozisyon


Kitapsız Büyüyen Çocuk Susuz Ağaca Benzer Konulu Kompozisyon

Bir ağaç fidanının büyüyüp kocaman bir ağaç olması , meyvesi ile insanlara tat verirken , gölgesi ile serinlik sunması için mutlaka suya ihtiyacı vardır . Çocuklarımız da birer fidandır ve iyi yetiştirilmeye , eğitime öğretime ihtiyaç duyarlar .

Su nasıl bir fidanın gelişmesi kocaman bir ağaç olması için gerekliyse bir çocuğun ailesi ve milleti için hayırlı evlat olabilmesi de kitaplara bağlıdır . Çocuklarımızı yaşlarına ve ilgilerine uygun kitaplarla buluşturarak öğrenmelerini sağlamalıyız . Kitapların içerisindeki dostluk , arkadaşlık , yardımseverlik gibi en güzel duyguları çocuklarımıza aşılamalıyız . Kitaplar çocuklarımıza düşünme, sorgulama , empati kurma becerilerini kazandırır . Oradaki kahramanları kendilerine örnek alarak güzel huylar kazanmalarını sağlar . Kitapların dünyasında kötülük , ahlaksız , şiddet ve diğer kötü duygular yoktur . Kitap okuyan çocuklar sulandıkça yeşeren bir ağaç misali ahlaken ve bilgi olarak devamlı gelişir .

Bu sebeple ağaçları nasıl ki büyüsün diye sürekli suluyorsak , çocuklarımızı da kitaplarla buluşturmalı ve onları kitapların dünyasına sokmalıyız . İşte o zaman kalbi güzel , düşünen insanlar yetiştirebiliriz .  

2 yorum:

  1. teşekkür ederiz gerçekten çok güzeldi

    YanıtlaSil
  2. Kitapsız büyüyen çocuk Susuz yaşayan ağaca benzer konulu kısa ve öz dördüncü sınıflar için kompozisyon rica edecektim teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

Deneme