Anne Konulu Kompozisyon Yazınız.


Anne Konulu Kompozisyon Yazınız.

Hayatta en çok fedakarlık yapan , kendini düşünmeden önce yavrusunu düşünen değerli kişiler annelerdir . Anne olmak , anne sorumluluğunu yerine getirebilmek yürek ister . Anne demek şefkat demek , merhamet demek , sıcak bir gülümseme demektir .  Anneler çocukları için  bazen elinden geleni değil , elinden gelmeyen  şeyleri bile yaparlar . Çünkü her zorluğa göğüs gererler ve çocuklarının mutlu olmasını isterler . 

Örneğin öyle anneler vardır ki çocuklarına her şeyi alır ve kendisine bir şey alacağı zaman  parası kalmaz  . Çünkü kendisine gelene kadar  o annede para kalmamıştır . İşte annelik böyle bir şeydir . Anneler için temel felsefe ‘’ Önce çocuğum , önce evladım’’ felsefesidir . Çünkü çocuğun ihtiyaçları karşılanmadığı zaman annenin gözüne uyku girmez , anne yemek yemez , anne dinlenmez . Bunun için bize bu kadar önem veren , bizi bu kadar çok seven değerli annelerimizin kıymetini bilmeliyiz . Onlara layık , vatana layık hayırlı birer evlat olmalıyız . Onlar yaşlandığı zaman onları huzur evine bırakıp kendi hayatımızın peşine düşmemeliyiz .

Onları her zaman başımızın üstünde taşımalıyız . Hayatımızın sonuna kadar onlara sadık kalmalıyız ve onların bizi sevdiği gibi biz de onları koşulsuz sevmeliyiz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme