Barış Ve Kardeşlik Hakkında Kompozisyon Yazınız.


Barış Ve Kardeşlik Hakkında Kompozisyon Yazınız.

Toplumdaki  bireylerin huzur ve mutluluk içinde , güven içinde yaşamaları için birbirlerine karşı hoşgörülü davranmaları gerekir . Hoşgörülü olmak için insanlar arasında barış  ve kardeşlik duygusunun hakim olması gerekir . Barış ve kardeşliğin olması için de insanlar kendilerini başkalarının yerine koymalı yani empati kurma becerisine sahip olmalıdırlar . 

Toplum içindeki insanlar arasında saygı ve sevgi olmalıdır , karşılıklı anlayış olmalıdır . İnsanlar barış ve kardeşliğin yayılması için her türlü iç ve dış tehditlere karşı birlik ,  beraberlik ve dayanışma içinde  hareket etmelidir .  Barış ve kardeşliğin olduğu toplumlarda, yardımlaşmanın ve dayanışmanın olduğu toplumlarda hiç kimse de fakir kalmaz . Maddi sorunları olmayan insanlar zamanla bilim ve fenne daha çok yönelir . Böyle o toplum daha gelişir, kalkınır. Barış ve kardeşliğin daim olması için insanların  kendilerine çeki düzen vermeleri gerekir. Herkes çevresi için, içinde yaşadığı toplum için,  ailesi için üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidir . Barış ve kardeşliğin olması için ülkeler savaşlara son vermelidir, silahlar susmalı, insanlık konuşmalıdır .

Tüm çocuklar, tüm insanlar hayatını özgürce yaşamalı, kimse dininden, dilinden, ırkından, mezhebinden, kültürel özelliklerinden dolayı yargılanmamalıdır. Hoşgörü, kardeşlik ve sevgi  daim olmalıdır.

3 yorum:

  1. Bir yıldız⭐

    YanıtlaSil
  2. fenne değil fene olması gerekmiyor mu?(10. satır 9. kelime )

    YanıtlaSil

Deneme