Sahipsiz Olan Vatanın Batması Haktır Sen Sahip Çıkarsan Bu Vatan Batmayacaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


Sahipsiz Olan Vatanın Batması Haktır Sen Sahip Çıkarsan Bu Vatan Batmayacaktır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.

İnsanın içinde doğup büyüdüğü , özgürce yaşadığı toprak parçası onun vatanıdır .  Bunun için her insan  için vatanı  çok değerlidir . Çünkü  vatan sevgisi kutsaldır .  Saygıdeğer üstadımız sevgili Mehmet Akif Ersoy vatan aşkı ile yanan bir insan olduğu için her zaman vatanına sahip çıkmıştır . Ona göre sahipsiz kalan bir vatanın batması haktır . Çünkü o vatanı koruyacak , kollayacak kimse yoksa o vatan yok olmaya mahkum kalır . 

Eğer ki  insanın içinde  vatan aşkı , vatan özlemi ve vatan sevgisi varsa o vatan asla batmaz . Çünkü vatan ancak vatanseverler ile korunur . Vatanına sahip çıkan , vatanın gelişip kalkınması için çalışan kimseler o vatanı yüceltir . Hele bir de vatanını seven kimselerin içinde iman duygusu varsa , Allah sevgisi varsa , cihat etme arzusu varsa işte o vatanı hiç kimse yok edemez . Hiçbir güç kuvvet o  vatanın aslanları karşısında dik duramaz . Çünkü karşılarında ölümden korkmayan, acı çekmekten , sürünmekten korkmayan kahraman  askerler , kahraman kadınlar vardır . Tıpkı asil milletim olan Türkiye Cumhuriyeti , ecdadım olan Osmanlı Devleti gibi . Yeter ki biz bu vatana sahip çıkalım . Birlik, beraberlik içinde olalım.  Vatanımızı çok sevelim ve bu vatanın  çöpünü bile başkalarına vermeyelim . İşte o zaman vatan gerçekten vatan olur, insanları gerçekten vatansever  olur .

Vatanseverlik de lafla olmamalıdır .  Ülkemin insanları olarak çalışmalıyız , üretmeliyiz . Başka ülkelere bağımlı olmamalıyız . İlim ve fen yolunda ilerlemeliyiz ve dünyanın en gelişmiş ülkesi haline gelmeliyiz . İslamı iyi anlamalıyız . Kuran’ın mealini iyi idrak etmeliyiz ve çok çalışmalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme