Çevrenin korunması ve çevre bilinci ile ilgili TV ve radyo haberleri


Çevrenin korunması ve çevre bilinci ile ilgili TV ve radyo haberleri

Kocasinan Belediyesi, E-Atık toplama yarışmasını başlattı
Kocasinan Belediyesi, ilçe genelindeki ilkokul ve ortaokullara yönelik ‘E-atık Toplama Yarışması’ başlattı. Dereceye giren okullar ödüllendirilecek.
 Geri dönüşüme daha fazla katkı sağlamak amacıyla başlatılan yarışma ile toplumda çevre bilincinin geliştirilmesi ve farkındalık oluşturarak nitelikli nesiller yetiştirilmesi amacıyla E-Atık Toplama Yarışması yapıldı. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar yarışma ile ilgili yaptığı değerlendirmede  “Daha güzel yarınlara ulaşmamız için geri dönüşüme ayrı bir önem veriyoruz. Çevre bilincinin kazandırılması, kaynakların verimli kullanılması ve atıkların ayrıştırılması konusunda hassas bir belediyeyiz. Bu çerçevede doğayı ve çevreyi korumak için sürekli yeni projeler üretiyoruz ve yarışmalar düzenliyoruz. Yeni yarışma ile toplumumuzun çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz ve böylelikle gelecek nesillere daha temiz Kocasinan bırakacağız. Çevreye karşı gösterdikleri duyarlılık konusunda gönüllü olarak yarışmaya destek veren herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.


Limak Enerji, Çanakkale Kepez sahilini temizledi

Daha önce Küreklidere Şelalesi, Mudanya merkez ve Kumyaka bölgesindeki kıyı alanı, Yalova Çınarcık’ta bulunan Hasan Baba Piknik Alanı ve 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında Dağyenice Göleti’nin çevresini çöplerden arındıran Çevre Timi’nin yeni adresi Çanakkale oldu.
Çanakkale Kepez sahilini doğal görünümüne kavuşturan Çevre Timi üyelerinin gerçekleştirmiş olduğu temizlik hareketine, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Pazarlama, Reklamcılık, Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümündeki öğrencilerle birlikte öğretim görevlileri de katılım sağladı.

Küresel suları en çok kirleten ülkeler

Gürcistan Üniversitesi'nden Jenna Jambeck'in liderliğinde ABD ve Avustralya'daki araştırmacılardan oluşan bir ekip, dünya okyanuslarındaki plastik atık miktarlarını analiz etti. Wall Street Journal gazetesinde yayınlanan bir rapora göre küresel suları en çok kirleten ülkeler şu şekilde sıralandı.
11- Brezilya - 0.5 metrik ton
10- Bangladeş - 0.8 metrik ton
9- Nijerya - 0.9 metrik ton
8- Malezya - 0.9 metrik ton
7- Tayland - 1 metrik ton
6- Mısır - 1 metrik ton
5- Sri Lanka - 1.6 metrik ton
4- Vietnam - 1.8 metrik ton
3- Filipinler - 1.9 metrik ton
2- Endonezya - 3.2 metrik ton
1- Çin - 8.8 metrik ton

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme