Saygı Kavramı İle İlgili Bilgilendirici Bir Metin Yazınız.

Saygı  Kavramı İle İlgili Bilgilendirici  Bir Metin Yazınız.

İnsanların yaşadığı bir yerde, iletişimin sağlık kurulması gerektiği bir yerde saygı olmazsa olmazlardandır. Saygı o kadar anlamlı ve güzel bir kavramdır ki saygının olduğu yerde anlayış vardır, güzel iletişim vardır,  hoşgörü vardır.

İnsan Yüce Allah’ın yarattığı her şeye saygılı olmalıdır. Yolda yürürken taşların  altından çıkmış bir çiçeğe, hayvanlara, ağaçlara, ormanlara her şeye saygı göstermeliyiz. İnsanlar birbirine saygı gösterdiği zaman sevgi iklimi de ortaya çıkar. Sevginin olduğu yerde de muhabbet olur, içtenlik olur. Bunun için her zaman hayatımızda saygı kavramını temel ilke edinmeliyiz.  Başka insanların  özel yaşamına girmeye çalışmamalıyız.  Bir arkadaşımız bizimle bir sırrını paylaşmak istemediği zaman onu bu konuda zorlamamalıyız ve ona karşı, onun duygu ve düşüncelerine karşı saygılı olmalıyız. Çevremizdeki büyüklerimize karşı her zaman nazik olmalıyız ve saygıda kusur etmemeliyiz. Şu kısacık hayatta saygı ve sevgi ile yaşamak varken, yaşatmak varken kötülüğün hiçbir anlamı olmaz.

Kin, hoşgörüsüzlük, anlayışsızlık kişi ya da kişilere hiçbir şey kazandırmaz. Saygı varsa insanlık olur, hoşgörü olur, yardımlaşma ve dayanışma  olur. Bunun için her zaman saygıdan yana olmalıyız ve saygı ile yaşamalıyız.

16 yorum:

  1. çok güzel ama sıfır yorum var niye

    YanıtlaSil
  2. Çok işime yaradı sağolun sizin gibileri lazım bize burçlar vb. şeyler paylaşanlar değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beyler bayanlar adam haklı dağılın

      Sil
  3. Çok sağolun çok işime yaradı teşekkürler 👍🙂❤️❤️😘

    YanıtlaSil
  4. Okadar işime yaradıki çok güzel olmuş

    YanıtlaSil

Deneme