Şehitlerimiz Ve Vatan Sevgisi Temalı Kompozisyon Yazınız.

Şehitlerimiz Ve Vatan Sevgisi Temalı Kompozisyon Yazınız.

Üzerinde bir milletin yaşamını devam ettirdiği toprak parçasına vatan denilir. Vatan sadece toprak parçası olmayıp bir milletin  namusudur, onurudur, ana kucağıdır.  Özgürlüğü, hürriyeti kısaca her şeyidir. Vatan denince akan sular durulur. Çünkü vatan bir milletin  kutsal  toprakları, şehitlerinin, gazilerinin kanının aktığı  yerdir.


Vatan uğrunda düşman ile korkusuzca savaşan, düşmana aman vermeyip canını bu millete feda eden, vatan evlatlarına ise şehit denilir.  Şehitlik  aslında  kahramanın ölümü değil, ölümün kahramanlığıdır. Yüce Allah katında Peygamberlikten sonraki en değerli makamdır şehitlik makamı. Çünkü şehitlerimiz kutsal değerleri uğruna hayatını kaybetmiş ve vatanım özgür olsun diye  bu dünyadan ayrılmıştır. Kuran-ı Kerim’de şehitlerimiz içi şu ifade kullanılmıştır: “ Onlara ölüler demeyiniz; zira onlar diridirler fakat siz farkında olmazsınız.” Yaralanan kişilere ise gazi, denir. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizim en değerlilerimiz, vatanını satmamış, vatanına ihanet etmemiş yürekli kahramanlarımızdır.


 Her vatan toprağı kendi insanları için değerliyse bizim vatan toprağımız, ecdadımızdan bize miras kalan bu kutsal topraklar da Türkiye Cumhuriyeti  için çok önemlidir. Bu vatan toprakları üzerinde  savaşlar yapılmış, olağanüstü olaylar yaşanmış, çok sayıda vatan evladı şehit düşmüş, kadını ile erkeği ile, yaşlısı ile çocuğu ile bu vatan toprakları bugüne bağımsız bir şekilde gelebilmiştir. Kolay kazanılmamıştır bu topraklar.


Bir yandan savaşla baş etmeye çalışan  bizim  fedakar milletimizin asil evlatları bir yandan da açlık,  geçim sıkıntısı, zorlu doğa şartlarının  koşulları ile mücadele etmek zorunda kalmıştır. Vatanımızın  , bağımsızlığımızın simgesi olan ay yıldızlı al bayrağımız göklerde  özgürce şahlansın diye nice yiğitlerimiz, nice kahraman kadınlarımız, çocuklarımız şehitlik mertebesine erişmiştir.


 Çanakkale’de, Sarıkamış’ta,  Conkbayırı’nda,  Antep’te, Urfa’da,  Maraş’ta kısacası ülkemizin  doğusu, batısı, güneyi, her yerinde düşmanla çarpışmış, düşmanı yurttan atmış tüm şehitlerimize  ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına minnet duyarım. Mekanları cennet olsun, kabirleri nurla dolsun. Yüce Allah içimizdeki vatan sevdasını hiçbir zaman söndürmesin.

Vatan sevgisinin  önemi ile ilgili şu sözleri de aklımızın bir köşesinde bulundurmalıyız:

 “ Vatan sevgisi imandan gelir.” Hz. Muhammed.

“ Vatan sevgisi; ruhları kirden kurtaran  en kuvvetli rüzgardır.” Mustafa Kemal Atatürk



 

Bizim için canlarını feda eden  şehitlerimize çok şey borçluyuz. Onlara yakışır bir nesil olmak için vatanını ve milletini çok seven , bu uğurda  gerektiği zaman canını vatan için feda insan vatanseverler olmalıyız. Vatan tehlikeye düştüğü zaman düşmana dersini vermeliyiz. Vatanımızın ve milletimin her alanda gelişmesi ve ilerlemesi için ilimin öncülüğünde hareket etmeliyiz.

 Dinimizi yaşamak ve yaşatmak için, kültürümüzü yaşamak ve yaşatmak için, benliğimizi kaybetmemek için  vatanımıza, değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizler için canını kaybetmiş ve kaybetmeye de devam eden şehit yakınlarına sahip çıkmalıyız. Onların o güzel yürekli yiğitlerin  emanetlerini  yalnız bırakmamalıyız.

1 yorum:

Deneme