“Bağa Bak Üzüm Olsun, Yemeye Yüzün Olsun.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon

 “Bağa Bak Üzüm Olsun, Yemeye Yüzün Olsun.” Atasözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız.


 İnsanın çalışması kadar, alın teri dökmesi kadar , kendi emeğinin ürününü yemesi kadar lezzetli başka bir şey yoktur. Bugün çevremizdeki insanlara baktığımızda onların rahat bir yaşam sürdüğünü görebiliyorsak bu onların  zamanında yaptığı emekler sayesinde olmuştur. Herkes anadan şanslı doğmaz. Şans bazen kimilerinin yüzüne güler. O şans gülenler de kendilerine bırakılan malın kıymetini bilmez, kendini geliştirip ilerletmezse elindeki mal da bir gün biter.  Onun için önce çalışmak ve alın teri dökmek gerekir. 


Bağa bak üzüm olsun, yemeye yüzün olsun atasözü ile atalarımız şunu anlatmak istemiştir: İnsan bakımını yapmadığı bağdan üzüm yemeyi beklememelidir. İlacını sıkmadığımız, ağaçlarını sulamadığımız bir bağdan verim beklemek yüzsüzlüktür, haksızlıktır. Emek vermediğimiz, hak etmediğimiz hiç bir şeyi istememeliyiz.

 Emek eden, bağını güzelce yetiştirip meyvelerine gereken bakımı yapan insanları da kıskanmamalıyız aksine onları tebrik etmeli ve onlar gibi biz de çalışkan olup bağımıza bakıp üzümünü de bir güzel yemeliyiz. İşte bunları yaptığımız zaman  utanmamıza, boynumuzu yere eğmemize de gerek kalmaz. Dimdik durmaya ve çalışmaya devam ederek hayatımızı sürmeye devam ederiz.

2 yorum:

  1. Hocalar ödev verirse yazın çok ama çok iyi hocalar beyeniyor

    YanıtlaSil

Deneme