"Dostluktan Saygıyı Kaldıran Onun En Büyük Süsünü Kaldırmış Olur." Sözü Sizin İçin Neyi İfade Etmektedir?

"Dostluktan Saygıyı Kaldıran Onun En Büyük Süsünü Kaldırmış Olur." Sözü Sizin İçin Neyi İfade Etmektedir?




Dost olan kişi sevdiği insana aynı zamanda saygı duyan, ona gösterilen güler yüz ve samimiyetten yüz bulup haddini aşmayan kişidir. Dostluktan saygıyı kaldıran en büyük süsü kaldırmış olur sözü ile şu anlatılmak istenir: Dostluktan en önemli şey kişiler arasındaki sevgi ve saygı bağının olmasıdr. Bunlar kalktığı zaman dostlar arasındaki bağ da zayıflamaya başlar.

 Birisi bizim dostumuz diye onun he şeyini öğrenmeye çalışmak, bizimle paylaşmak istemediği şeyleri bizimle paylaşması için onu zorlamak, sınırlarımızı aşacak hal ve hareketlerde bulunmak dostlar arasındaki güzelliği yok eder ve araya mesefaler konulmaya başlanır. Kimi insanlar vardır ki dostlarım dediği kişilerin iyi niyetini kullanmaya başlar ve bu durumu farke eden diğer kişi ise onun gerçek dost olmadığının farkına varır ve böylece dostluk bozulmaya başlar. İnsan dost dediği kişiyi gerçekten sevmeli, onun özel yaşamına saygı duymalı ve aralarında mutlaka ölçülü bir samimiyet olmalıdır. Buradaki ölçülülük samimiyetiszlik değila ksinie haddini bilmek, kendini bilmek ve olgun bir insan olmak demektir. Böyle olduğu zaman dostlarımızla ilişkilerimizi daha seviyeli olur ve aradaki sü de hiçbir zaman kalkmamış olur.

İnsanlar dostlarına nasıl davranacağını bilirse, güvenilir ve saygılı olursa aradaki bağ da bir ömür sürer ve dostluk baki kalır. Dostlarımızla yüz göz olmamalıyız, seviyesiz şakalar yapmamalıyız ve onu geçmiş yalarından vurmaya çalışmamalıyız. Bunları yaptığımız zaman dostluk perdesinin süsü de her zaman aynı kalır. Bunun için dostlukta her türlü ihtiras ve hataya izin verilmiş olduğunu sananlar tehlikeli şekilde yanılırlar.

 


0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme