Hayatın Güzel Olduğunu Anlatan Bir Kompozisyon

 

Hayatın Güzel Olduğunu Anlatan Bir Kompozisyon


Hayatta her zaman her şey yolunda gitmese de hayat yine yaşanılmaya değerdir. Çünkü sabah güneşin doğuşunu izlemek, güne sağlıklı bir şekilde nefes alarak başlayabilmek, okula giderken esen rüzgarın yüzüne vurması, yapan yağmurda ıslanmak bunların verdiği his çok ama çok güzeldir. İşte bunun için hayat güzeldir ve yaşamın tadını çıkarmaya bakmalıyız ve mutluluğumuzu ertelememeliyiz. Farklı olmak için değil, mutlu olmak için yaşamalıyız.


 Elimiz, kolumuz tutuyorsa, ailemiz bize sahip çıkıyorsa, okulumuza özgürce gidip gelebiliyorsak, başka bir ülkenin egemenliği altında yaşamıyorsak hayat anlamlıdır ve yaşanılmaya değerdir. Hayatı güzel yaşamak için kendimizi sevmeliyiz, kendimize değer vermeliyiz, özgüvenli olmalıyız. Daha sonra başka insanları da sevmeliyiz ve empati kurma becerisine sahip olmalıyız. Hayvanlara merhametle yaklaşmalıyız. Sevdiğimiz insanlara ara sıra hediyeler alarak onları mutlu etmeliyiz. Onların yüzündeki mutluluğu görmek bile hayatın aslında ne kadar güzel bir şey olduğunu anlayabiliriz. Hayat güzeldir çünkü yemek, içmek, gezmek, çalışmak ve eğlenmek çok güzel  şeylerdir. 


Özellikle de sevdiğin işi yapıyorsan onu iş olarak bile görmezsin ve hayat boyu çalışarak anlamlı bir yaşam geçirmiş olursun. Hayat güzeldir çünkü baharın gelmesini görmek, çiçeklerin açmasını, kelebeklerin uçmasını izlemek harika bir duygudur. Yeri geldiğinde sıcaktan bunalıp soğuğu istemek ya da tam tersinin olması bile bize mutluluk ve heyecan verir. Güvenebildiğimiz bir ailemizin olması, yakın akrabalarımızın ve arkadaşlarımızın olması hayatın güzel olduğunu gösterir. Her zorluğa rağmen dimdik durabilme ve kendi alın terinle ekmeğini kazanmak ve onun verdiği duygu hayatı anlamlı kılar vb.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme