İlk Görüşte Hakkında Yanlış Düşüncelere Kapıldığınız İnsanlar Oldu Mu? Olduysa Düşüncelerinizdeki Değişikliği Arkadaşlarınızla Paylaşınız.

 

İlk  Görüşte Hakkında Yanlış Düşüncelere Kapıldığınız İnsanlar Oldu Mu? Olduysa Düşüncelerinizdeki Değişikliği Arkadaşlarınızla Paylaşınız.


İlk görüşte hakkında yanlış düşüncelere sahip olduğum çok insan olmuştur. O kişileri anlayıp dinlemeden nasıl bir insan olduklarını bilmeden onlar hakkında  olumsuz bir izlenime sahip olmuştum. Bir gün sınıfımıza yeni bir arkadaşımız gelmişti. Yeni geldiği için onu hiç sevmemiştim ve maddi durumları da çok iyi olduğu için kesin şımarıktır  ve merhametsiz bir insandır diye düşünmüştüm. Gelen arkadaşım beni zaman içinde çok şaşırmıştı. 


Bir gün yakın arkadaşlarımla otururken başka bir arkadaşımın hakkında dedikodu yapıyordum. Sınıfımıza yeni gelen arkadaşımız da konuştuklarımıza kulak misafiri olmuş ve yanımıza gelmişti ve bize şunları söylemişti: Sizin yanınızda olmayan bir insanın arkasından konuşmak korkaklık değil mi? Ayrıca bir arkadaş başka bir arkadaşını kötülememelidir. Bu yaptığınız doğru değil demişti. Ben ve diğer arkadaşlarım bu kız arkadaşımın konuşmaları karşısında sessiz kalmış ve çok utanmıştık. Oysa o sınıfımıza yeni geldiğinde ben onun hakkında ön yargılı olmuştum. Ayrıca günler geçtikçe yeni gelen arkadaşımın ne kadar yardımsever ve  merhametli bir insan olduğunu şu şekilde anlamıştım. 


Bir gün sınıfımızdaki bir arkadaşımızın okul kıyafeti yırtılmış ve ayakkabısı eskimişti. Maddi durumu çok iyi olan bu arkadaşım maddi durumu iyi olmayan arkadaşımıza destek olmuş ve ona yardım etmişti. Bundan sonra bir daha kimsenin hakkında ön yargılı olmayacağım ve insanları önce tanımaya çalışacağım.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme