Ramazan Bayramı İle İlgili Bir Gününüzü Yazınız.

 

Ramazan Bayramı İle İlgili Bir Gününüzü Yazınız.


Sabah erkenden kalktım. Önce babamla sabahın erken saatlerinde bayram namazı kılmaya gittik. Camiler dolup taşmıştı. Bugün bizim için farklı ve güzel bir gündü. Kardeşim ve ben otuz orucun hepsini de tutmuştuk. Bu bayramı hak etmiştik yani. Hem mutlu hem heyecanlıydım. Camiden çıkınca uzun bir sıra oluştu ve herkes birbiri ile tokalaştı. Daha sonra babamla eve geldik. Kardeşim ve annem ise kahvaltıyı hazırlamıştı. Annem günler öncesinden evleri temizlediği için evimiz mis gibi kokuyordu. 


Çaydanlıktan kaynayan suyun fokurdaması, kahvaltılıkların masaya konulması çok güzeldi. Anne ve babamın elini öptüm, kardeşimle sarıldım ve şekeri de aldıktan sonra ailece kahvaltımızı yaptık. Babam bize bayram harçlığı verdi ve çok mutlu olduk. Kahvaltıyı bitirdikten sonra dedemlere geçtik ve onların da bayramını kutladık. Dedem, amcam, yengemde bana para verdi. Bir sürü param olmuştu. Daha sonra oradan çıkıp bayram gezmelerine gittik. Gittiğimiz yerde, sarmalar, dolmalar, tatlılar ve içecekler vardı. Hepsinden az miktarda yedim. Oradaki çocuklarla oynadık, gülüştük, eğlendik. 


Daha sonra evimize geldik ve bize misafirler geldi. Annem de onlara yaptığı güzel yemeklerden ve tatlılardan ikram etti. Teyzelerim ve dayılarım şehir dışında olduğu için bize para göndermişler . Bunda da ayrı bir mutlu olduk. Bayram çok güzel ve dolu dolu geçti. Bayramlık kıyafetlerimizi ve ayakkabılarımızı herkes beğendi ve buna çok mutlu olduk. Daha sonra akşam oldu ve yorgunluktan uyuyakaldık.

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme