Kara Oklar
Çetesi Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1) Kara Oklar Çetesi adlı eser kaç bölümden oluşmaktadır?
A) 18
B) 20
C) 22
D) 25
2) Kitabın başkahramanları aşağıdakilerden hangisidir?
A) Erim – Nisan – Zafer
B) Erim – Sanem – Simin
C) Zafer – Ahmet Tevfik – Nisan
D) Erim – Muhittin Dede – Şinasi Albay
3) Olaylar hangi tarih aralığında geçmektedir?
A) 1919 – 1923
B) 29 Ekim 1923 – 10 Kasım 1923
C) 8 Ağustos 1928 – 29 Ağustos 1928
D) 1 Ocak 1930 – 15 Ocak 1930
4) Müzeyyen babaannenin verdiği ilk ipucu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Eski bir harita
B) Anahtar ve zarf
C) Kil tablet
D) Tahta sandık
5) Çocukların ilk çözdüğü bilmecenin cevabı nedir?
A) Kuyu
B) Çatı
C) Fırın
D) Bahçe kapısı
6) Yabancı adamların köşke gelme sebebi nedir?
A) Çocuklarla arkadaş olmak
B) Bahçeyi kiralamak
C) Köşkü satın almak istemek
D) Kitabı geri almak
7) Fırında bulunan iki önemli nesne aşağıdakilerden hangisidir?
A) Harita ve pusula
B) Kil tablet ve makine dişlisi
C) Altın anahtar ve yüzük
D) Eski bir fotoğraf ve mektup
8) Çocukların ulaştığı ve emanet mektubu saklayan kişi kimdir?
A) Muhittin Dede
B) Ahmet Tevfik
C) Şinasi Albay
D) Zafer
9) Kitabın sonunda yer alan “Yazarla Sohbet” bölümü ne amaçla yazılmıştır?
A) Yeni macerayı tanıtmak için
B) Okuyucuya kitap hakkında açıklamalar yapmak için
C) Kahramanları eleştirmek için
D) Tarihsel olayları değiştirmek için
10) Bu metne göre kitabın temel özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Sadece hayal ürünü bir masal
olması
B) Tarihsel unsurlarla zenginleştirilmiş bir macera olması
C) Bilim kurgu türünde yazılmış olması
D) Günlük tarzında yazılmış olması
Cevaplar
1.c 2.a 3.c 4.b 5.c 6.c 7.b 8.c 9.b 10.b
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme