Matilda
Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1) Matilda kaç yaşında kendi kendine okumayı öğrenmiştir?
A) 3
B) 4
C) 5
D) 7
2) Matilda’nın annesi kasabaya ne oynamaya gidiyordu?
A) Basketbol
B) Voleybol
C) Bingo
D) Satranç
3) Matilda’nın anne ve babası ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?
A) Ülkede tanınmış bilim insanlarıdır.
B) Evlat sevgisi içlerinde zerre kadar yoktur.
C) Sorumsuz ve duygusuz insanlardır.
D) Matilda’nın kitap okumasına karşı çıkan, cahil kimselerdir.
4) Matilda’nın babasının mesleği nedir?
A)Öğretmen
B) Doktor
C) Büyük otomobil komisyoncusu
D) Kuyumcu
5) Matilda babasına ilk dersini nasıl vermiştir?
A) Yemeğine şeker katmıştır.
B) Kıyafetine boya dökmüştür.
C) Cüzdanından kimliğini almıştır.
D) Şapkasına yapıştırıcı sürmüştür.
6) Hayalet planında Matilda aşağıdakilerden hangisini yapmıştır?
A) Evi karartmıştır.
B) Papağanı yemek odasına saklamıştır.
C) Eve gizlice bilgisayar koyup oradan tuhaf sesler çıkaran videolar açmıştır.
D) Balkonun ışıklarını kapatmıştır.
7) Matilda’nın aile üyelerinden herhangi birine karşı kullandığı tek güç neydi?
A) Beyin gücü
B) Kas gücü
C) Azimli olma gücü
D) Sabırlı olma gücü
8) Matilda en çok hangi yazarın kitaplarını okumayı çok seviyormuş?
A) Tolstoy
B) Mark Twain
C) Cengiz Aytmatov
9) Matilda hangi derste süper bir zekaya sahipti?
A) Yabancı dil
B) Matematik
C) Türkçe
D) Fen Bilgisi
10) Trunchbull’un hayatta tahammül edemediği şey nedir?
A) Karşısında ses çıkarak yemek yenmesi
B) Örgülü saçlar
C) Sakız çiğnenmesi
D) Bağırarak gülmek
11) Okulun başöğretmeni nasıl biridir?
A) Sert ve acımasız
B) Bilgili ve araştırmacı
C) Empati kurabilen
D) Sorgulayıcı
12) Matilda nasıl bir özel güce sahiptir?
A) Zihinsel gücü ile gözleri ile bakarak eşyaları hareket ettirmek
B) Ağlayınca gözlerinden yaş yerine minik minik taşlar gelmesi
C) İstediği zaman görünmez olmak
D) İnsanların aklından geçenleri bilmek
13) Matilda özel gücünü daha iyi hale getirmek için ne yapmıştır?
A) Kitap okumamaya başlamıştır.
B) Voleybol oynamaya başlamıştır.
C) Özel gücü ile ilgili alıştırmalar yapmıştır.
D) Okula gitmemeye başlamıştır.
14) Kocaman pastanın tamamını yemek zorunda kalan çocuk kimdir?
A) Matilda
B) Nigel
C) Wilfred
D) Bruce
15) Matilda’nın yapmadığı yaramazlığı (Sürahideki suyun içine kertenkele konulması) Matilda yaptı diye çocuğa iftira atan kişi kimdir?
A) Öğretmen
B) Baş öğretmen
C) Annesi
D) Babası
16) Bayan Honey’e en büyük kötülüğü yapan ve onun evinden ayrı yerde yaşanmasına neden olan kişi kimdir?
A) Halası
B) Babası
C) Annesi
D) Teyzesi
17) Başöğretmene en büyük cezayı vererek onun okuldan kaçmasına neden olan ve tüm okulun rahat nefes almasını sağlayan kişi kimdir?
A) Bayan Honey
B) Matilda
C) Nigel
D) Bruce
18) Matilda’nın ailesi nereye kaçmak için acele ediyormuş?
A) Almanya
B) Amerika
C) Yunanistan
D) İspanya
19) Matilda kimin yanında kalmış ve ailesi ile birlikte gitmemiştir?
A) Öğretmeni
B) Arkadaşı
C) Komşusu
D) Okul hizmetlisi
20) Matilda kitabının yazarı kimdir?
A) Charles Dickens
B) Jules Verne
C) Mark Twain
D) Roald Dahl
Cevaplar:
1.a 2.c 3.a 4.c 5.d 6.a 7.a 8.d 9.b 10.b 11.a 12.a 13.c 14.d 15.b 16.d 17.b 18.d 19.a 20.d
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme