Bayan Ming’in Hiç Olmayan On Çocuğu Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Bayan Ming’in Hiç Olmayan On Çocuğu Kitabı İle İlgili  Test Soruları Ve Cevapları


1.Bayan Ming hangi işte çalışmaktadır?
A) Öğretmen
B) Doktor
C) Tuvalet görevlisi
D) Garson

2.Olayların geçtiği yer neresidir?
A) Japonya
B) Çin
C) Kore
D) Hindistan

3.Anlatıcı Bayan Ming ile ilk nerede karşılaşmıştır?
A) Restoranda
B) Hastanede
C) Oteldeki erkek tuvaletinde
D) Parkta

4.Bayan Ming kaç çocuğu olduğunu söylemiştir?
A) 2
B) 5
C) 8
D) 10


5.Çin’de uygulanan çocuk politikası nasıldır?
A) Sınırsız çocuk hakkı vardır
B) Genellikle tek çocuk politikası uygulanır
C) Sadece kız çocuklara izin verilir
D) Çocuk sahibi olmak yasaktır

6.Anlatıcı, Bayan Ming’in çocuklarıyla ilgili anlattıklarına ilk başta nasıl tepki vermiştir?
A) Hemen inanmıştır
B) Çok mutlu olmuştur
C) Şaşkınlık ve öfke duymuştur
D) Onu hiç dinlememiştir

7.Bayan Ming’in gerçek olduğu düşünülen kızının adı nedir?
A) Li Mei
B) Ting Ting
C) Wang
D) Ru

8.Ting Ting annesi hakkında hangi gerçeği açıklamıştır?
A) Çocukların hepsinin yurt dışında yaşadığını
B) Bayan Ming’in zengin olduğunu
C) Kardeşlerinin aslında gerçek olmadığını
D) Babasının hâlâ yaşadığını


9.Bayan Ming’in ruhsal sorun yaşamasının temel nedeni nedir?
A) İşsiz kalması
B) Savaş yaşaması
C) Çocuklarını kaybetmesi ve baskıcı politikalar
D) Şehir değiştirmesi

10.Romanın sonunda hastanede kimler bulunmaktadır?
A) Sadece anlatıcı
B) Sadece Ting Ting
C) Bayan Ming’in hiç olmayan çocukları
D) Otel çalışanları


 

Cevaplar

1-C | 2-B | 3-C | 4-D | 5-B | 6-C | 7-B | 8-C | 9-C | 10-C

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme