Son Yıldız
Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları
1. Perran’ın eşi kimdir?
A) Fahri Cemal
B) Fuat İlhami
C) Şefik Nuri
D) Halil Nuri
2. Fahri Cemal’in sahibi olduğu gazetenin adı nedir?
A) Şark
B) Şehrah
C) Servet
D) İstanbul
3. Perran ile Fuat İlhami ilk olarak nerede tanışmıştır?
A) Büyükada’da
B) Beyoğlu’nda
C) Napoli’de
D) Nişantaşı’nda
4. Fuat İlhami’nin öldüğü nasıl düşünülmüştür?
A) Hastalık nedeniyle
B) Bir kazada
C) Savaşta torpillenen gemide
D) Düelloda
5. Fahri Cemal, Şefik Nuri’ye neden yardım etmiştir?
A) Onu eski dostu olduğu için
B) Perran’a yakın olabilmek için
C) Çok başarılı bir avukat olduğu için
D) Gazeteye ortak yapmak için
6. Perran ile Fuat İlhami yıllar sonra nerede karşılaşmıştır?
A) Tiyatroda
B) Vapurdaki yolculukta
C) Gazetede
D) Pera Palas’taki baloda
7. Perran, Fahri Cemal ile hangi ülkeye seyahate gitmiştir?
A) Fransa
B) Almanya
C) İtalya
D) İngiltere
8. Fahri Cemal’in kardeşi olan ve müzikle ilgilenen kişi kimdir?
A) Fikret
B) Halil Nuri
C) Necdet
D) Şefik Nuri
9. Perran neden İtalya seyahati boyunca mutsuzdur?
A) Hastalandığı için
B) Fahri Cemal’den korktuğu için
C) İstanbul’u sevmediği için
D) Fuat İlhami’yi düşündüğü için
10. Fuat İlhami savaş sonrası hangi mesleği yapmıştır?
A) Doktorluk
B) Gazetecilik
C) Mühendislik
D) Öğretmenlik
11. Fahri Cemal neden Perran’dan şüphelenmeye başlamıştır?
A) Sürekli ağlayıp mutsuz olması
nedeniyle
B) Evden kaçtığı için
C) Şefik Nuri ile tartıştığı için
D) Hizmetçileri işten çıkardığı için
12. Perran gizlice kimle görüşmeye devam etmiştir?
A) Halil Nuri
B) Fahri Cemal
C) Necdet
D) Fuat İlhami
13. Perran’ın hizmetçisinin adı nedir?
A) Gülter
B) Naciye
C) Neriman
D) Evantiya
14. Fahri Cemal, Perran’ın peşine neden adam taktırmıştır?
A) Onu korumak için
B) Kaçmasını önlemek için
C) Gerçeği öğrenmek için
D) Şefik Nuri istediği için
15. Fuat İlhami, Perran’a neden kırılmıştır?
A) Başka biriyle evlenmek istemesi
nedeniyle
B) Fahri Cemal ile ilişkisini öğrenmesi nedeniyle
C) Şehri terk etmesi nedeniyle
D) Mektuplarına cevap vermemesi nedeniyle
16. Perran intihar etmek için ne yapmıştır?
A) Denize atlamıştır
B) İlaç içmiştir
C) Kendini pencereden atmıştır
D) Tramvayın önüne atlamıştır
17. Perran’ın hayatını kim kurtarmıştır?
A) Fuat İlhami
B) Tramvay şoförü
C) Fahri Cemal
D) Şefik Nuri
18. Romanın sonunda Perran kiminle evlenmiştir?
A) Fahri Cemal
B) Şefik Nuri
C) Fuat İlhami
D) Fikret
19. Fahri Cemal romanın sonunda nasıl davranmıştır?
A) Perran’dan intikam almıştır
B) İstanbul’u terk etmiştir
C) Perran’ı affetmeyip yalnız bırakmıştır
D) Perran’ın mutluluğu için fedakârlık yapmıştır
20. Romanın ana teması aşağıdakilerden hangisidir?
A) Macera ve savaş
B) Aşk, fedakârlık ve kıskançlık
C) Polisiye olaylar
D) Tarihi mücadeleler
CEVAPLAR:
1-C 2-B 3-A 4-C 5-B 6-D 7-C 8-B 9-D 10-C
11-A 12-D 13-A 14-C 15-B 16-D 17-B 18-C 19-D 20-B
0 Comments:
Yorum Gönder
Deneme