Bin Muhteşem Güneş Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Bin Muhteşem Güneş Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Bin Muhteşem Güneş Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları

 

Bin Muhteşem Güneş Kitabı İle İlgili Test Soruları Ve Cevapları


1)  Meryem’in annesinin adı nedir?

A) Fatma

B) Hacer

C) Leyla

D) Nana

 

2)  Meryem, babası tarafından kiminle evlendirilmiştir?

A) Zalmay

B) Celil

C) Tarık

D) Raşit

 

3)  Leyla, Raşit ile evlendiğinde kimden hamileydi?

A) Tarık

B) Ahmet

C) Celil

D) Zalmay

 

4) Leyla ve Tarık’ın çocuğunun adı nedir?

A) Özlem

B) Azize

C) Nurgül

D) Leyla


 

5)  Meryem’in Raşit’i öldürme nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

A) Leyla’yı korumak için

B) Raşit’in tüm mirasına sahip olmak için

C) Leyla’yı evden kovmak için

D) Özgürlüğüne kavuşup Amerika’da yaşamak için

 

6) Kitap ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi doğru değildir?

A) Kadın dayanışması değerlidir.

B) Kadına değer verilmemektedir.

C) Zorbalık, korku ve acı vardır.

D) Kadınlara çok değer verilir ve kadınlar özgürdür.

 

7) Leyla’nın Raşit’ten olan evladının adı nedir?

A) Hasan

B) Ali

C) Mehmet

D) Zalmay

 

8) İşlediği cinayetten sonra idama mahkum edilen kişi kimdir?

A) Leyla

B) Nana

C) Meryem

D) Zalmay

 

9) Meryem hayatı boyunca neden kendini suçlu hissetmiştir?

A) Küçükken hırsızlık yaptığı için

B) Gayrimeşru bir  çocuk olarak dünyaya geldiği için

C) Annesinin ölümüne neden olduğu için

D) Babasına sürekli yalan söylediği için

 

10)  Leyla’nın Tarık’ın öldüğüne inanarak Raşit ile evlenmesi, aşağıdakilerden hangisini gösterir?


A) Aşkının zayıf olduğunu

B) Umutsuzluk ve çaresizlik içinde karar verdiğini

C) Raşit’i de çok dürüst ve ahlaklı bulması

D) Tarık’a aşırı sevgi duymamasını


 

11) Romanda savaşın etkisi en çok hangi unsur üzerinden hissettirilir?


A) Barınma

B) Sanayi

C) Ailelerin parçalanması ve çocukların zarar görmesi

D) Eğitim

 

12) Raşit karakteri aşağıdakilerden hangisini temsil eder?


A) Merhametli baba figürünü

B) Ataerkil ve baskıcı erkek egemen anlayışı

C) Modern Afgan toplumunu

D) Eğitimli ve bilinçli bireyi

 

13)  Azize ile Meryem arasındaki güçlü bağın temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?


A) Aynı evde büyümeleri

B) Kan bağı olmaları

C) Meryem’in kendi geçmişini Azize’de görmesi

D) Raşit’in onları sevmesi

 

14) Leyla’nın roman sonunda Afganistan’a geri dönmesi neyin göstergesidir?


A) Geçmişini unutamadığının

B) Raşit’i özlediğinin

C) Tarık’tan ayrılmak istediğinin

D) Zorla geri gönderildiğinin

 

15) Aşağıdakilerden hangisi kitapta geçen alıntılardan biri değildir?

A) Evlilik bekleyebilir, eğitim beklemez. Çünkü bir toplumun, kadınları eğitimsiz olduğu sürece başarıya ulaşma şansı yoktur..

B) Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz

C) Her acının sonunda, insanın kalbinde yeniden doğan bir umut vardır.

D) Sırrını rüzgâra fısıldarsan, ağaçlara söylediği için suçlayamazsın.


16) Bin Muhteşem Güneş kitabının yazarı kimdir?

A) Şermin Yaşar

B) Sin Eren

C) Hatice Kübra Tongar

D) Khaled Hosseini

 

 

 Cevaplar:

1.d  2.d  3.a  4.b  5.a  6.d  7.d  8.c  9.b  10.b  11.c  12.b  13.c  14.a  15.b  16.d