Kitap testleri etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster
Kitap testleri etiketine sahip kayıtlar gösteriliyor. Tüm kayıtları göster

Onbaşı Nezehat Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 Onbaşı Nezahat Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları


1) Nezahat kaç yaşlarında bir kız çocuğudur?

 

 A) 11

B) 12

C) 13

 D)14

 

2)  Nezahat’ın albay hafız olan babasının adı nedir?

 

 A)Halit Bey

 B)Hakkı Bey

C) Hayri Bey

D) Hasan Bey

 

3) Nezahat’ın annesi hangi hastalıktan hayatını kaybetmiştir?

 A) Kalp krizi

B)  Organ yetmezliği

C)  Akciğer kanseri

 D) Verem

 

4) 4) Nezahat’in babası hangi savaş sırasında  hafif yaralanmış ama eşi Hadi Hanıma ağır yaralanmış diye haber iletilmiştir?

A) Kafkas Cephesi

B) Çanakkale Cephesi

 C)Suriye Cephesi

D) Kanal Cephesi

 

5) Nezahat babasına aşağıdakilerden hangi çiçeği toplamıştır?

A) Kasımpatı

B) Papatya

C) Nilüfer

 D)Hanımeli

 

6) Nezahat’ın atının adı nedir?

A) Kara Şimşek

B) Karadut

C) Kartopu

D) Karamel

 

7) Nezahat’in yolda giderken sahiplendiği köpeğe verdiği isim nedir?

 A)Karabaş

B) Fırtına

C) Karaburun

 D)Cesur

 

8) Aşağıdakilerden hangisi Nezahat’ın fiziksel özelliklerinden biri değildir?

A) Pembe yanakları vardır.

 B)Kömür gibi siyah saçları vardır.

 C)Uzun kirpiklere sahiptir.

 D)Saçları kıvırcıktır.

 

9) Küçük Nezahat İsmet Paşa’ya hangi yiyecekten ikram etmiştir?

A) Simit

 B)Poaça

 C)Dolma

D) Ekmek

 

10) Nezahat’in babası çetecilere neden bir tane dahi mermi vermemiştir?

 A)Mermi olmadığı için

B) Çeteciler mermileri zevk için harcadığı için

C) Mermileri düşman askerleri çaldığı için

D) Mermiler henüz cepheye ulaşmadığı için

 

 11) Aşağıdakilerden hangisi savaşlar sırasında Nezahat’in yaptığı faaliyetlerden biri değildir?

A) Yaralı askerlerin yarasını sarmıştır.

B) Askerlere haber ulaştırmıştır.

C) Askerlere yiyecekler hazırlamıştır.

D) Babasının yanında sessizce savaşların bitmesini beklemiştir.

 

12) İlk İstiklal Madalyası kime verilmiştir?

 A)Binbaşı Emire Ayşe

B) Küçük Yusuf

 C)Onbaşı Nezahat

D) Şerife Bacı

 

Cevaplar:

 1.b  2.a  3. d   4.b  5. a  6.a    7. c   8.b   9.c   10. b   11.d   12.c

Umut Kitabı İlgili Test Soruları ve Cevapları

 Umut Kitabı İlgili Test Soruları ve Cevapları

 

1) Zeki Salih Bey ülkesi işgal altında olduğu için eşi ve çocukları ile ülkemizin hangi iline gelmiş  ve burada yaşamaya başlamıştır?

A) Amasya

B) İstanbul

C) İzmir

D) Bursa

 

2) Zeki Salih Bey her ne kadar ülkesinden kopmuş olsa da ülkesini düşünmeye devam etmiştir. Düşündüğü şeyler arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?

A) Yıkandığı ırmakları

B) At koşturduğu yaylaları

C) Anadilini

D) Eski nişanlısını

 

3) Aşağıdakilerden hangisi Salih Bey’in çocuklarından biri değildir?

 

A) Saadet

B) Muhittin

C) Halim

D) Nusret

 

4) Aşağıdakilerden hangisi Reşat Bey’in çocuklarından biri değildir?

A) Leman

B) Suat

C) Sabahat

D) Bülent

 

5) Leman’ın eşi olan Mahir Bey’in mesleği nedir?

A) Avukat

B) Doktor

C) Mühendis

D) Öğretmen

 

6) Leman’ın en önemli aşağıdakilerden hangisidir?

A) Hafızası çok kuvvetlidir.

B) Okulu birincilikle bitirmiştir.

C) Aşırı titiz ve temizliğe takıntılı biridir.

D) Rahat ve pislik içinde yaşamaya alışmış biridir.

 

7)  Aşağıdakilerden hangisi Reşat Bey’in evinde kalan kişilerden biri değildir?

Saraylı Hanım

Behice Hanımın teyzesi

Reşat Beyin ikinci karısı

Reşat Bey’in torunları

 

 

8) Sabahat’ın aşık olduğu kişinin adı nedir?

A) Tigran

B) Arman

C) Aram

D) Samvel

 

9) Sabahat’ın aşık olduğu kişinin kökeni nedir?

A) Ermeni asıllı

B) Yunan asıllı

C) Fransız asıllı

D) İtalyan asıllı

 

10)Osmanlı İmparatorluğunun asırlara yayılan çöküşünün kapanış sahnesine tanıklık eden son maliye nazırının adı nedir?

A) Ahmet Reşat

B) Zeki Salih

C) Nusret

D) Muhittin

 

11) Suat’ın eşinin adı nedir?

A) Ali

B) Hüseyin

C) Hilmi

D) Esat

 

12)Aşağıdakilerden hangisi  Saraylıhanım’ın özelliklerinden biri değildir?

A) Yaşlı olduğu için takıntılı biridir.

B) Behice Hanım’ın teyzesine düşmandır.

C) Çocuk gibi ruha sahiptir.

D) Ağırbaşlı bir kadındır.

 

13) Saraylıhanım kimdir?

A) Reşat Bey’in teyzesi

B) Hilmi Bey’in annesi

C) Mehpare’nin kayınvalidesi

D) Mahir’in annesi

 

14) Sabahat’ın sevdiği kişiyi kimler neden dövmüşlerdir?

A) Dayısı dövmüştür. Çocuk çalışkan olmadığı için dövmüşlerdir.

B) Sokak serserileri dövmüştür. Bir Müslüman kızı bir Ermeni dölü ile gezemez diye dövmüşlerdir.

C) Babası ve amcaları dövmüştür. Çocuk aylak ve işe yaramaz olduğu için.

D) Enişteleri dövmüştür. Çocuk hırsızın teki olduğu için.

 

15) Sabahat  sevdiği kişinin kim olduğunu babasına açıklayınca babası ne yapmıştır?

A) Silah ile kendini vurmaya kalkışmıştır.

B) Kızına sarılmış ve elbette sevdiğine seni vereceğim kızım demiştir.

C) Kızını evden kovmuştur.

D) Kızını saçından tutup sokak ortasında öldüresiye dövmüştür.

 

16) Mehpare’nin aşık olup evlendiği daha sonra genç yaşında öldüğü eşinin adı nedir?

A) Metehan

B) Tarık

C) Kemal

D) Aydın

 

17) Mehpare’nin oğlunun adı nedir?

A) Hasan

B) Hüseyin

C) Halim

D) Hakkı

 

18) Muhittin kiminle evlenmiştir?

A) Semiha

B) Sitare

C) Sema

D) Suna

 

19) Muhittin’in göz rengi nedir?

A) Mavi

B) Yeşil

C) Kahverengi

D) Siyah

 

20) Aşağıdakilerden hangisi Reşat Bey’in evinde gün içinde olan gelişmelerden biri değildir?

A) Her gün temizlik yapılır ve ev tertemiz olurdu.

B) Yemekler yapılır ve yemek kokusu eve giren kişiyi mutlu ederdi.

C) Karşılıklı tatlı tartışmalar olur bazen de ciddi tartışmalar da olurdu.

D) Bu aile hiçbir zaman mutlu olamıyordu.

 

21) Muhittin’in mesleği nedir?

A) Mimar

B) Öğretmen

C) Doktor

D) Mühendis

 

22) Aşağıdakilerden hangisi Muhittin’in kişilik özelliklerinden biri değildir?

A)Planlı ve programlı biridir.

B) Çalışkandır.

C)Dürüsttür.

D) Güvenilir biri değildir.

 

23) Aşağıdakilerden hangisi Reşat Bey2e ait bir özellik değildir?

A) Cömerttir.

B) Babacandır.

C) Emanete sahip çıkar.

D) Makam sahibi olmak için el, etek öper.

 

24) Aşağıdakilerden hangisi kitaptan çıkarılamaz?

A) Hayatta hem iyi günler hem de kötü günler vardır.

B) Kökeninden dolayı insanları ötekileştirmek doğru değildir.

C) Hayatın nerede, ne zaman ne getireceğini kestiremeyiz.

D) Hayat her zaman mutlu devam eder.

 

25) Behice Hanımın rahatsızlığı nedir?

A) Astım

B) Kanser

C)Şeker hastası

D)Ülser

 

26) Reşat Bey’in konağından ani ölümü ile herkesi şoke den kimdir?

A) Suat’ın eşi

B) Leman’ın eşi

C) Behice Hanım’ın eşi

D) Sitare’nin kardeşi

 

27) Sabahat ile sevdiği adam yıllarca nasıl haberleşmiştir?

A) Mektupla

B) Telefonla

C) Bilgisayar ile

D) Ev telefonu ile

 

28) Sitare’nin çocuğunun göz rengi nedir?

A) Yeşil

B) Mavi

C) Siyah

D) Ela

 

29) Aşağıdakilerden hangisi kitapta geçen isimlerden biri değildir?

A)Galip Bey

B) Koray

C) Bülent

D) Nusret

 

30) Umut adlı kitabın yazarı kimdir*

A) Ayşe Kulin

B) Adalet Ağaoğlu

C) Nezihe Meriç

D) Latife Tekin

 

 

 

 

Cevaplar:

1.B   2. D   3. C   4. D   5. B   6.D  7.c   8. C  9. A  10.A   11. C   12.D   13. B  14.B  15. A  16.C  17. C  18. B  19. A  20. D  21. D  22. D  23. D  24. D  25.A  26. B  27. A  28.B   29.B 30.A

 

Dişi Kurdun Rüyaları Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 Dişi Kurdun  Rüyaları Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 

1) Dişi kurdun adı nedir?

A) Haydut

B) Akbar

C) Uluyan

D) Alaska

 

2)  Dişi kurdun eşinin adı nedir?

 

A) Taşçaynar

B) Baron

C) Kasper

D) Arktik

 

3) Her şey uz giderse dişi kurt kaç gün sonra doğum yapacakmış?

A) On- on beş gün sonra

B) Yedi- on gün sonra

C) On beş- yirmi gün sonra

D) Otuz- Kırk gün sonra

 

4) Dişi kurdun göz rengi nedir?

A) Siyah

B) Yeşil

C) Mavi

D) Ela

 

5)  Akbar ne demektir?

 

A)  En ulu, en büyük

B) En kudretli, en güzeli

C) En serti, en kışkırtıcısı

D) En ilgi çekeni, en nadidesi

 

6) Aşağıdakilerden hangisi dişi kurdun özelliklerinden biri değildir?

A) Hür ve bağımsızlığı her şeyin üstünde tutardı.

B) Hafızası kuvvetlidir.

C) Güçlüdürler.

D) İnatçı değillerdir.

 

7)  Kurtların asıl besinleri hangisidir?

A) Sayga

B) Leylek

C) Keçi

D) Koyun

 

8)  Dişi kurt o unutulmaz ilkbaharda kaç yavru dünyaya getirmiştir?

A) 3

B) 4

C) 5

D) 6

 

9) Aşağıdakilerden hangisi dişi kurdun yavrularının adlarından biri değildir?

A)  Kocabaş

B) Gözde

C) Hızlı

D) Yavaş

 

10) Kurtların kuş sesi sandıkları şey aslında neydi?

A) Uçak

B) Helikopter

C) Tren

D) Kamyonet

 

11) Saygaları tabanca ile vurup onların ticartini yapan kişiler arasında hangi isim yoktur?

A) Boss

B) Mişaş

C) Galkin

D) İbrahim

 

12)  Aşağıdakilerden hangisi Abdias’ın özelliklerinden biri değildir?

A) Dik alınlıdır.

B) Soğuk yüzlüdür.

C) Kara gözlüdür.

D) Kır sakallıdır.

 

13) Abdias’ın sevdiği kadının adı nedir?

A) Aybike

B) İnga

C) Abike

D) Roza

 

14)Aşağıdakilerden hangisi haşhaşın insanda nelere yol açtığı ile ilgili doğru bir bilgi değildir?

A) İnsana tuhaf hayaller gösterirdi.

B) Onu içen neşelenir ve hayali bir mutluluk yaşardı.

C) İnsanın aklını daha iyi kullanmasını sağlardı.

D) Ona bağımlı olan ondan kopamaz ve saldırganlaşmaya başlar ve tehlikeli olacak işler yapabilirdi.

 

15) Abdias ilk başlarda hangi mesleği seçmek istemişti?

A) Din adamlığı

B) Doktor

C) Hakim

D) Savcı

 

16)  Kenevir hangi ayda çiçeklenmeye başlarmış?

A) Nisan

B) Eylül

C) Mart

d) Mayıs

 

17) Abdias neden haşhaş içenler  ile aynı yolculuğa çıkmıştır?

A) Kendisi de haşhaş kullanmak için

B) Onları doğru yola getirmek için

C) Para kazanmak için

D) Onlarla yiyip içip gezmek için

 

18) Abdias’ı  öldüresiye döven ve daha sonra bir ağaca bağlayıp ölüme terk edenler kimlerdir?

A)Akrabaları

B)Arkadaşları

C)Haşhaş içip kendinden geçenler

D) Komşuları

 

19) Kitaba göre hayat, ölüm, aşk, merhamet ve özlem ne ile duyulabilir?

A)Affetmek

B)Müzik

C)Dinlemek

D)Konuşmak

 

20) Haşhaş içen grubun adı nedir?

A) Vahşiler

B) Yaramazlar

C) Korkusuzlar

D) Kolgezerler

 

21) Abdias neden papaz okulundan kovulmuştur?

A) Okulda yemek yediği için

B) Çocuklara sopa ile vurduğu için

C) Kutsal  kitabı yaktığı için

D) Dinde reform yapmak istediği için

 

22)  Trendeki şefin adı nedir?

A) Grişan

B) Petruha

C) Lenka

D)  Kolia

 

23)  Abdias seyahat anılarını hatırlarken onu en çok etkileyen hangi olayı unutamamıştır?

 

A) Mavi gözlü dişi kurdun onu parçalayacağı yer üzerinden geçmesini

B) Sevdiği kadının gözlerini

C) Koyunların sıra halinde gidişini

D) Kendine kötülük eden Papazı

 

24) Abdias’ın mesleği nedir?

A) Din adamı

B) Gazeteci

C) Doktor

D) İç Mimar

 

25) İnga’nın eski kocasının mesleği nedir?

A) Şoför

B) Polis

C) Pilot

D) Hakim

 

26) Haşhaş içenler Abdias’a aşağıdakilerden hangisini yapmamıştır?

A) Zorla haşhaş içirmeye çalışmışlardır.

B) Öldüresiye dövmüşler ve trenden atmışlardır.

C) Bir ağaca bağlamışlar ve onu kendi haline bırakmışlardır.

D) Abdias’ı dinlemişler ve doğru yola gelmişlerdir.

 

27) Bostonûn en büyük düşmanı kimdir?

A) Bazarbay

B) Abdias

C) İnga

D) Lenka

 

28) Dişi kurt neden Boston’un evinin önünde günlerce ulumuştur?

A) Bazarbay dört küçük yavrusunu bir torbaya koyup Boston’a sığındığı için

B) Bazarbay dört kurt yavrusunu tüfekle öldürdüğü için

C) Boston kurt yavrularını sattığı için

D)Gülümhan’ın bu kurtları evde büyütme istediğinden dolayı

 

29) Kurtların inine girip dört küçük kurt yavrusunu alıp kaçıran kimdir?

A) Boston

B) Bazarbay

C) Kence

D) Lenka

 

30) Donkulük kimdir?

A) Abdias’ın atı

B) Boss’un atı

C) Kence’nin atı

D) Boston’un atı

 

31) Dişi kurt kaçırılan yavruları için aşağıdakilerden hangisini yapmamıştır?

A) Günlerce ulumuş ve analık iç güdüsü ile çok üzülmüştür.

B) Yavrularını aramak için her yeri gezmiş ama yavrularını bir türlü bulamamıştır.

C) İnsanlara ve koyunlara zarar vermeye başlamıştır.

D)İnsanlara yakınlaşmış ve onların korkulmayacak bir canlı olduğunu anlamıştır.

 

32) Eskiden Kırgızlar  birbirileriyle karşılaştıkları zaman merhabadan sonra söyledikleri ilk söz ne olurmuş?

A) Mal, can amanbı, sağ mı?

B) Can mal yaman mı?

C) Yiğitlik nasıl gider?

D) Kendi kazandığını yemeye devam ediyor musun?

 

33) Boston’un en güvendiği ve en sevdiği arkadaşının adı nedir?

A) Halim

B) Mehmet

C) Ernazar

D) Abdias

 

34) Boston’un en sevdiği arkadaşı nasıl ölmüştür?

A) Atın çiftesi ile ölmüştür.

B) Denizde boğulmuştur.

C) Atla giderken bir anda boşluk açılıp uçurumdan düşmüştür.

D) Atla giderken atta tansiyonu yükselmiş ve ölmüştür.

 

35) Kiçibel neredir?

A) Boston ve arkadaşının gittiği otlağın adı

B) Bazarbay’ın eşine aşık olduğu otlağın adı

C)Gülümhan’ın Boston’a aşık olduğu yer

D) Kurtların yuvası

 

36) Börü- Ana kimdir?

A) Kurtların Tanrıçası

B) Aslanların Tanrıçası

C) Tavşanların Tanrıçası

C) Saygaların Tanrıçası

 

37) Kence neyden hayatını kaybetmiştir?

A) Yüksek ateşten

B) Babasının dişi kurt yerine kurdun üzerindeki oğluna merminin isabet etmesinden dolayı

C) Kurtların Kence’yi parçalamasından

D) Kence’nin yavru kurtlara yem olmasından

 

38) Bazarbay’ın ölümü kimin elinden olmuştur?

A) Gülümhan

B) Arzugül

C) Boston

D) Lenka

 

39) Bazarbay  neden öldürülmüştür?

A) Masum yavru kurtlarını ininden alıp kurtların Boston’a düşman  olmasından

B) Masum yavru kurtlarını öldürmek suçundan

C) Kence’yi kaçırıp para istemesi

D) Gülümhan’ı kaçırıp para istemesi

 

40) Aşağıdakilerden hangisi kitapta verilmek istenen mesajlardan biri değildir?

A) İnsanlar sadece kendilerini değil diğer canlıları da düşünmelidir.

B) Hayvanların aklı olmayabilir ama onlar da duyguları ve iç güdüleri olan değerli bir varlıktır.

C) Aslında en yırtıcı hayvan kurtlar değil insanlardır.

D) En yırtıcı hayvan kurtlardır.

 

41) Kitaptan hangisi çıkarılamaz?

A) Bir insan kendi değişmek ve iyileşmek istemezse onu kimse değiştiremez.

B) Kötü alışkanlıklar insanın hem bedenine, hem de ruhuna zarar verir.

C)  Kıskançlık ve haset insanın içini yiyip bitiren kötü bir eylemdir.

D) Bir insan herkesi değiştirebilir ve doğru yola getirebilir.

 

42) Aşağıdakilerden hangisi ana kurdun ve eşinin özelliklerinden biri değildir?

A) Doğada doğal bir hayat yaşayan masum canlılardı.

B) Avlanarak karınlarını doyuran ve başlarına ne tür belalar geleceğinden habersiz yaşamaya devam ediyorlardı.

C) Yavrularına iyi anne ve iyi bir babaydı.

D) İnsanların hiçbir suçu yokken onlara düşman oluyordu.

 

43) Aşağıdakilerden hangisi Boston ile ilgili doğru bir bilgi değildir?

A) Sabah erkenden kalkar ve her zaman işini en güzel şekilde yapardı.

B) Parti teşkilatı ona gereken değeri vermemiştir.

C) Parti sekreteri onu çok sevmiştir.

D)Bazıları onu çok kıskanır ve ona iftiralar atardı.

 

44) Aşağıdakilerden hangisi  Bazarbay ile ilgili yanlış bir bilgidir?

Karaktersizin tekidir.

Para için yapmayacağı şey yoktur.

Kendi halinde kimseye zararı olmayan bir çobandır.

İftiracı ve kıskanç biridir.

 

45) Dişi Kurdun Rüyaları adlı kitabın yazarı kimdir?

A) Ayşe Kulin

B)  Cengiz Aytmatov

C) Kemal Tahir

D) Yaşar Kemal

 

 Cevaplar:

1. b   2. a   3. a  4. C   5. A   6. d   7.a   8. A   9. D   10. B   11. D   12.  D   13. B   14. C   15. A   16. D   17.b   18. C    19.B   20. D   21. D  22.a  23. A  24. B   25. C   26.d   27.a   28. A  29. B   30. D 31. D   32.  A   33.C   34. C   35. A   36. A   37.a   38. C   39.A  40. C  41. D  42. D  43.c   44. C   45. B

 

Şeker Portakalı Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 Şeker Portakalı Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları


1) Şeker Portakalı kaç yaşındaki bir çocuğun acıklı hikayesini anlatan bir kitaptır?

A) 4

B) 5

C) 6

D)7

 

2) Aşağıdakilerden hangisi  Zeze’nin özelliklerinden biri değildir?

A) Hayal gücü yüksektir.

 B)Zeki bir çocuktur.

C) Haylaz bir çocuktur.

D)Uslu, gel deyince gelen, git deyince giden çocuktur.

 

3) Mahalle içerisinde Zeze’ye ne diye hitap edilir?

A) Cin

B) Şeytan

C) Baş belası

D) Evlerden ırak olsun

 

4) Zeze’nin  enterasan özelliği nedir?

A)Okumayı erken yaşlarda öğrenmesi

B) Yeni icatlar yapması

 C)İyi bir yazar olması

 D)Tembel olması

 

5)  Zeze’nin seçtiği Şeker Portakalı ağacının en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?

A) Zeze ile konuşması

 B)Çok verimli bir ağaç olması

C) Ağaçların içinde en canlı olanı

 D)Ormandan getirilip evin bahçesine dikilmiş olması

 

6) Zeze’nin ailesi neden çok yoksulluk çekmiştir?

 A)Babaları olmadığı için

 B)Babaları çocuklarını terk ettiği için

 C)Anne ve babası trafik kazasında öldükleri için

 D)Babasının bir işi olmadığı için

 

7) Yeni yılda çocukların ayakkabısına adet olarak para koyması gereken kişi kimdir?

A)Anne

B)Dayı

C)Baba

D)Teyze

 

8)  Portekizli adam Zeze’ye ne almıştır?

A)Limonata ve pasta

B)Cips ve kek

C)Lolipop ve oyuncak

 D)Ekmek ve  gazoz

 

9) Zeze’nin bir zaman sonra hayatında en çok sevdiği kişi kim olmuştur?

A) Annesi

B)Portekizli

C)Babası

D)Ablası

 

10) Zeze’nin evinde gelenek haline gelmiş olan durum nedir?

A)Babasının eve her gün erken gelmesi

 B)Annesinin her gün  Zeze’yi okula götürmesi

C)Zeze’nin her gün dayak yemeye başlaması

 D)Babasının her gün eve gelirken kek alması

 

 

11) Portekizlinin arabasına hangi ulaşım aracı çarpmıştır?

 

A)Otobüs

B)Tren

C)Kamyon

 D)Tır

 

12) Zeze’nin sınıf öğretmeni Zeze’ye getirdiği çiçeklerden dolayı kızmıştır. Bunun sebebi aşağıdakilerden hangisidir?

 A)Zeze’nin çiçekleri başkasının bahçesinden çalması

B) Çiçekleri okulun bahçesinden alması

C) Başka arkadaşının öğretmene vereceği çiçekleri alması

 D)Çiçekçiden çalması

 

13) Aşağıdakilerden hangisi eserde adı geçen kahramanlardan değildir?

 A)Totoca

B)Rosinha

C) Edmunda

 D)Cecila Paim

 

14) Zeze’nin ihtiyaç duyduğu en önemli şey nedir?

A)Oyuncak araba

B)Yiyecek abur cubur

 C) Başka ülkelere seyahat etmek

D)Sevgi

 

15) Zeze aşağıdaki haylazlıklardan hangisini yapmamıştır?

A)Komşu kadının çamaşır ipini kesmiştir.

B)Domuz yağını alarak yola dökmüştür.

C) Bakkaldan yüklü miktarda para çalmak

D)Çorabı yılan gibi şekle sokarak evdekileri korkutmuştur.

 

16) Zeze’nin annesi çocuklarına bakmak için hangi işi yapmaktadır?

 A)Komşulara ev temizliğine gider.

B)Mısır tarlasında çalışarak günlüğünü kazanır.

C)Evde lif örer ve bunları komşulara satar.

 D)İngiliz Değirmeni’ndeki dokuma tezgahında çalışır.

 

17) Aşağıdakilerden hangisi çocukların önceliklerinden biri değildir?

A)Aile bağının olması

B)Baba sevgisini hissetmek

C)Anne sevgisini hissetmek

D) Pahalı oyuncaklar alınması

 

18) Kitaptan aşağıdakilerden hangisi çıkarılamaz?

A)Para her şeyi çözer.

 B)Yoksulluk bazen istenmeyen şeylerin yapılmasına neden olur.

 C)Sevgi ve maddi durum daha iyi olsaydı Zeze belki de bu kadar boşluğa düşmezdi.

D)Çocuklar her zaman sevgiye ihtiyaç duyar.

 

 

19)  Zeze şair olmak için neyin gerekli olduğunu düşünüyor?

A)Çok yazmanın

 B)Çok okumanın

C)Boyun bağının

D) Kalem ve kağıdın olması

 

20) Şeker Portakalı kitabının yazarı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Mark Twain

  B)Jose Mauro de Vasconcelos

C)Victor Hugo

D)  Balzac

 

21) Zeze hangi haberle sarsılmıştır?

A)Babasının ölümü ile

B)Annesinin kalp krizi geçirmesi ile

C)Portekizlinin trafik kazasında hayatını kaybetmesi ile

D) Şeker Portakalı’nın çalınması ile   

        

 Cevaplar:

1.B   2. D  3. D  4. A  5. A  6. D  7.c   8.a   9. B  10. C   11.B    12. A  13. B  14. D  15. C  16. D  17. D  18. A  19.  C   20. B  21. C  

 

İlçemizde Kitap Fuarı Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 "İlçemizde Kitap Fuarı"  Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları


1) İlçemizde kitap fuarı adlı kitabın ana kahramanı kimdir?

 A)Mehtap Tuğlu

 Salih Tuğlu

 Asya Tuğlu

 Aynur Tuğlu

 

2) Hikayenin kahramanı  kaç  yaşındadır?

 A)4

B) 5

C) 7

D) 9

 

 

3) Olay hangi  ilçede  oluyor?

 A)Bandırma

B) Niksar

 C)Bornova

 D)Şarkışla

 

4) Kitabın  yazarı  kimdir?

A) Mehmet Vicdan

B) Savaş Ünlü

C) Alexandre Dumas

 D)Ömer Canbir

 

5) Hikayenin  kahramanının  babası  nerede   çalışıyor?

A) İnşaatta

 B) Çarşıda

C) Düğün salonunda

D)  Okulda

 

6) Hikayenin  kahramanı  nereyi  gezmiştir? 

A) Çarşıyı

B) Okulu

C) Evi

 D)Kitap fuarını

 

7) Hikayenin  kahramanının   babası  ilçelerinde  ne   açıldığını  söylemiş?

 A)Çarşı

B) Kitap fuarı

C) Park

 D)Bakkal

 

8) Hikayenin kahramanının  kardeşi  neden  ağlamış?

 A)Kıyafeti yırtıldığı için

B) Abisi gittiği için

 C)Kağıdı yırtıldığı için

D) Kitap fuarı kapandığı için

 

9) Niksar nasıl bir yermiş?

A) Kötü

 B)Güzel

C) Geniş

D) Ormanlık yer

D)  İnce

 

 

10) Niksar'a  kim  gelmiş?

A) İyi insanlar

B) Yazarlar

 C) Askerler

D) Kötüler

 

11) Hikayenin kahramanının  eski  evi  nasıl  bir  yermiş?

 A)Tek katlı ve kötü bir yermiş

B) Apartmanmış

 C)İki katlı bir yermiş

 D)Tek katlı güzel bir yermiş

 

12) Hikayenin kahramanının eski  evinde hangi hayvanlar varmış?

A) Tavuk, ördek, hindi

 B)Ayı, kedi, köpek

 C)Balık, kaz, tilki

 D)At, eşek, deniz atı

 

Cevaplar:

 1.c  2.d  3.a  4.b  5.c   6.d   7.b   8.d   9.b  10.b   11.d   12.a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üç Silahşörler Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları

 Üç Silahşörler Kitabı İle İlgili Test Soruları ve Cevapları


1.  Aşağıdakilerden hangisi  kitabın ana kahramanıdır?

A) Porthos

B) D’Artagnan

C) Arthos

D) Aramis

 

2. Babası D’Artagnan’a fırsat buldukça ne yapmasını söylemiştir?

A) Spor yapmasını

B) Kitap okumasını

C) Dövüşmesini

D) Gezmesini

 

3.Silahşörlerin komutanının ismi nedir?

A)Bay  Bonacieux

B) Milord Buckingham Dükü

C) Aramis

D) Bay Treville

4. Bonacieux  D’Artagnan’dan ne istemiştir? 


A) Bir kese altın

B) Kaçırılan karısının kurtarılmasını

C) Mücevher

D) Yeni bir kılıç


5. Bayan Bonacieux’u  kim kurtarmıştır?

A) D’Artagnan

B) Arthos

C) Porthos

D) Aramis

 

6. D’Artagnan ilk kime aşık olmuştur?

A) Kraliçe

B) Kardinal

C) Bayan Bonacieux

D) Alberta

 

7.  Hikaye hangi şehirde geçiyor?

A) Münih

B) New York

C) Stockholm

D) Paris

 

8. Kral kraliçeye aşağıdakilerden hangisini hediye etmiştir?

A) On iki altın

B) On iki elmas

C) On dört elmas

D) On iki zümrüt

 

9.D’Artagnan nerelidir?

A) Paris

B) Londra

C) Gaskonya

D) Münih

 

10.Aşağıdakilerden hangisi D’Artagnan’la ilgili doğru bir bilgidir?

A) Sarışın

B) Mavi gözlü

C) İncecik

D) Esmer

 

11. Bay Treville yılda kaç gümüş lira kazanıyor?

A) Yirmi bin

B) Otuz bin

C) On bin

D) Bin

12. D’Artagnan’ın babasına göre Bay Treville krallığın kaçıncı önemli kişisidir?

A) 3.

B) 2.

C) 4.

D) 5.

 

13. Bay Treville’yi kim silahşörlerin komutanı yapmıştır?

A) X. Lois

B) XIII Lois

C) XII Lois

D) XI Lois

 

14. Kardinalin en iyi kılıç kullanan Jussac’ı kim yaralamıştır?

A) Porthos

B) Aramis

C) Arthos

D) D’Artagnan

 

15. D’Artagnan’ın ev sahibi kimdir?

A) Bay Bonacieux

B) Bay Treville

C) Planchet

D) Porthos


16. Portos’un nasıl bir evi vardır?

A) Bakımsız

B) Küçük

C) Gösterişli

D) Yıkık dökük

 

17. Aramis’in evinde kaç oda vardır?

A)2

B) 3

C) 4

D) 5

 

18. Kraliçe kime aşıktır?

A) Bay Treville

B) Bay Bonacieux

C) D’Artagnan

D) Milord Buckingham Dükü

 

19. Bay Bonacieux haksız yere zindana atılmıştır. Bunu gören kardinal Bay Bonacieux’a ne vermiştir?

A) Yüz altınlık kese

B) Yüz elmas

C) Güzel bir kılıç

D) İki yüz altınlık kese

 

 20. Kral neden balo düzenlemiştir?

A) Herkes eğlensin diye

B)Tüm şehir gelsin diye

C) Kraliçe eğlensin diye

D) Halk istediği için

 

21. ‘’Üç  Silahşörler’’ adlı kitabın yazarı kimdir?

A) Alexandre Dumas

B) La Fontaine

C)Albert Camus

D) Sibylle Rieckhoff

 

22. Elli altmış silahşör neden sık sık nöbet değiştiriyormuş?

A) Her an düşman gelebilir diye

B) Ne kadar çok olduklarını göstermek için

C) Kral dediği için

D) Nöbet değiştirmeyi sevdikleri için

 

23. Bay Treville’nin  konağının avlusu neye benzerdi?  

A) Saraya

B) Asker evine

C) Dışarıya

D) Kamp alanına

 

24. Treville neden silahşörleri tarafından sevilirdi?

A) Çok para verdiği için

B) Onlara iyi davrandığı için

C) Onları zindanlarda çürütmediği için

D) Terbiyeli olduğu için

 

25. Bay Treville kimin babasıyla eski arkadaştır?

A) D’Artagnan

B) Porthos

C) Arthos

D) Aramis

 

26. D’Artagnan’ın babası ve annesi D’Artagnan’a neylerden başka vereceği hiçbir şey yoktur?

A) 16 gümüş lira, merhem ,öğütler                                                                                                                                                                                      

B) 15 gümüş lira, merhem, öğütler

C) 14 gümüş lira, merhem, öğütler

D) 13 gümüş lira, merhem, öğütler

 

27. Aşağıdakilerden hangisi D’Artagnan’ın atıyla ilgili yanlış bir bilgidir?

A) Sarı tüylü

B) Kuyruksuz

C) Ayağı şişik

D) Nalının rengi gri

 

 

 

28. Kraliçe Milord Buckingham dükünü rüyasında nasıl görmüştür?

A) Savaşta

B) Yürürken

C) Kumar oynarken

D) Yaralıyken

 

29. Kraliçe Milord Buckimgham düküne ne hediye etmiştir?

A) Altından yapılan bir heykel

B) Güzel bir gömlek

C) Gül ağacından üstü altın kakmalı küçük bir kutu

D) Kılıç

 

30. Kral kimin isteği ile balo düzenlemiştir?

A) Kardinal

B) Halk

C) Bay Bonacieux

D) Bay Treville

 

Cevaplar:

1.b  2.c  3. d  4.b  5. a  6.c  7.d  8.  b  9.c  10. d   11.c  12.a  13.b  14.d  15.a  16. c  17. b  18.d  19.a  20.c  21.a  22.b  23.d   24.c  25. a  26.b  27.d   28.d   29. c   30.a