İzleyiciler

Aradığın Konuyu Yaz!

Sitemizi beğeniyorsanız youtube kanalımıza da abone olun :)

Beğenilen Yazılar

son yazılar

Son Yazılar

Aradığınızı Bulun!

Bağlaçlarla İlgili Test Soruları

    0

1. "Bugün her zamankinden daha sıkıntılıydı .......... hiç kimseye belli etmemeye çalışıyordu.
Yukarıdaki cümlede boş bırakılan yere aşağıdaki bağlaçlardan hangisi getirilemez ?

a) ama              b) çünkü
c) fakat            d) lakin

2.  "ile" aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç görevinde kullanılmıştır ?

a) Arkadaşları ile dışarı çıktı.
b) Kapıyı anahtarıyla açtı ve içeri girdi.
c) Her zamanki alışkanlıkla kendi yerine geçti.
d) Öğretmenle öğrenciler Fen Laboratuarına girdi.

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmıştır. ?

a) Misafirler bugün akşam saatlerinde gelecek.
b) Kimse bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozamaz.
c) Kapıda "İçeri girmek yasak !" yazıyordu.
d) Onu kapıda saatlerce bekledim.

4. "Yalnız" sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olarak kullanılmıştır ?

A) Benim derdimden yalnız sen anlarsın.
B) Uzun zamandır okula yalnız gidiyor.
C) Yalnız insan hüzünlere boğulur.
D) Seni beklerim yalnız isteklerimi yapmalısın.

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç kullanılmamıştır ?

A) Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini.
B) Bizimkisi bir aşk hikayesi.
C) Unutma ki dünya fani.
D) Sen konuş ki konuşanlar sussun.



6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç cümleye olumsuzluk anlamı katmıştır ?

A) Çocuk ve kedisi neşeyle koşuyordu.
B) Domates ve soğan almayı unutmayın.
C) Bu yıl sen de bizi bırakıyorsun.
D) Ne mektup geliyor ne haber senden.

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birden fazla bağlaç kullanılmıştır ?

A) Seni seviyorum çünkü beni anlıyorsun.
B) Beni çok kırdı ama bir kere dinlemedi.
C) Dersler bu sene çok zor fakat eğlenceli
D) Ahmet'le Ayşe de bizi ziyarete geldi.

8. 
I. Benim de hayata dair planlarım var.
II. Okuldan çok geç çıktık.
III. Sorularının sonu gelmek bilmiyor.
IV. Bin bilsen de bir bilene danış

Yukarıdaki cümlelerin hangi ikisinde bağlaç kullanılmıştır ?

A) I-IV     B) II-III    C) III-IV     D) I-II

9. "ancak" sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olarak kullanılmıştır ?

a) Bu görevi ancak sen başarabilirsin.
b) Bir filmi ancak beğenirsem izlerim.
c) Oynayabilirsin ancak ödevler bittikten sonra.
d) Bizi ancak biz anlayabiliriz.

10.  Aşağıdaki cümlelerde yer alan altı çizili kelimelerden hangisinin türü diğerlerinden farklıdır ?

a) Dünya yalnız  benden ibaret sanma.
b) Soruları bitirmeyen yalnız sen kaldın.
c) Yalnız geçen bir ömrün ıstırabıdır bu.
d) Kitabı veririm yalnız tek sayfası bile yırtılmasın.

Cevap Anahtarı :  1-B 2-D 3-B 4-D 5-B 6-D 7-D 8-A 9-C 10-D

Bağlaçlar İle İlgili Konu Anlatımı İçin Tıklayın...

Hiç yorum yok:
Write yorum

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...

© 2014 Ders Türkçe. Designed by Kompozisyon Örnekleri
Powered by Blogger.