İçerisinde Zamirlerin Geçtiği Bir Yazı

     Bu etkinlikte ilk önce tüm zamir türlerinin geçtiği bir metin verilmiştir. Daha sonra ise ikinci metin verilerek bu metindeki zamirleri sizin bulmanız istenmektedir. İkinci etkinliğin cevabı etkinliğin sonunda verilecektir.

Örnek Metin :

Büyük bir ormanın içerisinde ben ( kişi zamiri ) ve arkadaşlarım yolumuzu bulmaya çalışıyordu . Arkadaşım " Buraya ( işaret zamiri )  gelmek kimin ( soru zamiri ) fikriydi ? " diye sordu . Ben gidelim demiştim ama hepimizin ( belgisiz zamir ) ortak kararıydı aslında . Mert , şurada ( işaret zamiri ) bir yol gözüküyor , dedi. Güvenli olup olmadığını kim ( soru zamiri ) kontrol edecekti ? Hiçbirimiz ( belgisiz zamir )cesaret edip de gidemiyorduk . Sonunda birkaçımız ( belgisiz zamir ) beraber bakmaya karar verdik . evet bizi ( kişi zamiri ) bu karanlık ormandan kurtaracak yol buydu ( işaret zamiri ) .

Etkinlik :

Zaman bazıları için geçmek bilmiyordu . Orada sessizce yatan adam içimizi ürpertmişti . Üstü kapalı bu adam da kimdi ? Birçoğumuz için korkulacak biri olan bu adam kim bilir neler yaşamıştı ? Hiç kimse onu anlamaya çalışmış mıydı acaba ? O an burasının ürpertici olması mı daha fazla korkuttu bizi yoksa onu tanımamak mı bilemedim.

Cevaplar :


Bazıları -----> belgisiz zamir
Orada  -----> işaret zamiri
Birçoğumuz -----> belgisiz zamir
Kim -----> soru zamiri
Neler -----> soru zamiri




Hiç kimse -----> belgisiz zamir
Burasının -----> işaret zamiri
Onu ----- > kişi zamiri
Bizi -----> kişi zamiri 

6 yorum:

  1. çok teşekürler

    YanıtlaSil
  2. Neden kopyalanmıyor?????????????????

    YanıtlaSil
  3. Neden kopyalanmıyor?!

    YanıtlaSil
  4. zamanlar ne olarak gösteriliyor?

    YanıtlaSil
  5. Güzeldi. Çok teşekkür ederim ama az soru vardı

    YanıtlaSil
  6. Soru nerede bulamadım acil lütfen

    YanıtlaSil

Deneme