Çok Yaşamak Elimizde Değil Ama Adımızı Çok Yaşatmak Elimizdedir

Özet : “Çok yaşamak elimizde değil, ama adımızı çok yaşatmak elimizdedir.” sözünü açıklayan bir kompozisyon örneği 

      İnsanın elinde olan şeyler olduğu gibi elinde olmayan yani gücünün yetmeyeceği şeyler de vardır. Mesela ne zaman, nerede doğacağımız, hayatımızı nasıl yaşayacağımız ve ne zaman öleceğimizi bilemeyiz. Yani bazı şeyler bizim irademiz dışında gerçekleşir.

     Bazı konularda seçim yapmamız mümkün olmadığı gibi bazı alanlarda da hayatımıza nasıl yön vereceğimiz bizim elimizdedir. İyiyi, doğruyu seçmek de bizim elimizdedir; yanlış yollara sapmak da bizim elimizdedir.

     İnsan ne kadar zengin olursa olsun parası onu bir dakika önceye götüremeyeceği gibi hayatına fazladan bir dakika satın alabilmesi de mümkün değildir. İnsana sonsuzluk katabilecek tek şey hayattayken bıraktığı güzel eserlerdir . Dünya kuruldu kurulalı milyarlarca insan gelip geçmiştir. Çoğunun adı sanı unutulup gitmiş bazıları ise ebediyen unutulmamak üzere hafızalara kazınmıştır.  Adları yaşayanlar ülkesi için, milleti için insanlık için yılmadan çalışanlar olmuştur. Yani bu insanlar her ne kadar bedenen ölmüş olsalar da fikirleri ve idealleri ile ölümsüzlüğü yakalamışlardır.


      Doğmak bizim seçimimiz olmadığı gibi ölmek de bizim isteğimize bağlı değildir. Böylesi bir dünyada kalıcı bir iz bırakmak  ve gelecek nesillere ulaşabilmek çok çalışmak ve güzel eserler ortaya çıkarmakla mümkün olabilir . Yani önemli olan ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığımızdır.  

1 yorum:

  1. Thank you baby😘😍🥰❣️❤️♥️❤️❣️♥️

    YanıtlaSil

Deneme