"De, da " Ekinin Yazımı İle İlgili Test Soruları

1 . Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde " de, da " ekinin yazımında bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Elbiselerim dolap da kalmış .
B) Arabada bazı sorunlar var .
C) İş yerimizde hiçbir problem yok .
D) Anladım da anlamamış gibi yaptım .
  
2.  Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde " de, da " ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Bütün işlerimizi zamanında bitirdik .
B) Hastanenin bahçesi de tertemizdi .
C) Arabada unutulan meyveler bozulmuş .
D) Bu yıl ağaçlar da meyve olmadı .

3.  Aşağıdaki tümcelerin hangisinde " de, da " ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Bu kadar kolay soruyu sen de bilirsin .
B) Bu çalışmayıda beğendiremedik .
C) Bizim apartmanda çok kiracı var .
D) Aradığım kitap arkadaşımda kalmış .

4. Aşağıdaki seçeneklerin hangisinde " de, da " ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Yarın da onu ziyarete gideceğim .
B) Sonbahar da ağaçlar yapraklarını döker .
C) Karanlıkta yürürken çok zorlanırım .
D) Futbolu da basketbolu da seviyorum .

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "-de" bulunma hal eki alan bir kelime kullanılmıştır ?
A) Hakan da arkadaşlarına çok güvenir .
B) Onların sınıf da hiç ışık almıyormuş .
C) Güler yüzlü dede bize gülümsedi .
D) İki saat boyunca kapıda kaldık .  

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "-de, -da" ekinin yazımı ile ilgili hata yapılmıştır ?
A) Soruların çözümünde çok başarılı .
B) Caminin duvarında küçük bir serçe vardı .
C) Onun ödevlerine de yardım eder misin ?
D) Sizin işlerinizde bir türlü bitmiyor .
  
7.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ayrı yazılması gereken " -de " eki birleşik yazıldığı için yazım yanlışı yapılmıştır ?
A) Karşı caddede yeni bir mağaza açılmış .
B) Dedem kanepede uyuyakalmış .  
C) Bugün kuşlarda susmak bilmedi .
D) Küçük çantam arkadaşımda kaldı .

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde " de " ekinin yazımı ile ilgili bir yanlışlık yapılmıştır ?
A) Yaptığım resimleri babamda beğendi .     
B) İyilikte yeter olmaz .
C) Öğretmenimizde güzel bir kalem var .   
D) Bahçede küçük bir kaplumbağa gördük .

9.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde "-de, -da " ekinin yazımı ile ilgili bir hata yapılmıştır  ?
A) Sen beni bir de sahada gördü .
B) Kendi odasında oyunlar oynuyor .
C) Gidince bizide unutmayın .
D) Ben de bu konuda senin gibi düşünüyorum .

10.

"Sen de , ben de , o da televizyon da izledik bu görüntüleri . "
Yukarıdaki cümlede "de , da " eklerinden hangisinin yazımı yanlıştır  ?
A) sen de
B) ben de
C) o da
D) televizyon da


Cevap Anahtarı
1
A
2
D
3
B
4
B
5
D
6
D
7
C
8
A
9
C
10
D



4 yorum:

  1. 5.soruda sınıfta kelimesinde de bulunma hal eki yok mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler . Soruda küçük bir hata vardı . Uyarınız üzerine düzeltildi . "Sınıfta" kelimesinde bulunma hal eki var . İyi çalışmalar .

      Sil
  2. BEN 4. sınıftayım yarın sınavım var yardımlarınız için teşekkür ederim

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZI YORUMLAMA BİÇİMİNİ "ANONİM" SEÇEREK İSİM, MAİL ADRESİ VB. YAZMAK İLE UĞRAŞMADAN KOLAYCA YAYINLAYABİLİRSİNİZ. KÜÇÜK BİR TEŞEKKÜRÜN BİLE BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ OLDUĞUNU UNUTMAYIN...