Bin Bilsen de Bir Bilene Danış Atasözü İle İlgili Kompozisyon

BİN BİLSEN DE BİR BİLENE DANIŞ KONULU KOMPOZİSYON

Bazı insanlar her şeyi bildiğini sanırlar ve başına buyruk  hareket ederler .  Deneyimli kişilere  sormadan iş yapmaya kalkışırlar. Bunun sonucunda da başarısız olurlar . Yapacağı iş ile ilgili olarak bir bilene sorsalardı , belki o bilen kişi daha kolay bir çözüm yolu sunacaktı ve kişide daha çok uğraşmak zorunda kalmayacaktı .

Hayatta ne kadar çok biliyorum da denilse  de başkalarının da görüşlerinin alınması gerekir . Danışılan kişi size farklı  alternatif yolları sunabilir. Örneğin ; ben matematik dersinde çok başarılıyım, bu konu hakkında kimseye ihtiyacım yok denilebilir . Belki senden daha büyüklerine soru sorduğunda onlar sana problemin farklı çözüm yollarını da öğretecektir ve böylece çok yönlü düşünme biçimine sahip olacaksın .  Ne kadar bildiğini zannedersen zannet ama mutlaka başka kişilere de o çok bildiğin şey hakkında danış . Farklı insanların bilgileri sizi daha da çok aydınlatabilir . Çünkü her insan farklı alanda uzmandır .


Buradan da çıkarılacak olan düşünce şudur :  Belirli konularda uzman olabilirsin ama her konuda uzman olman imkansızdır . Bunun için başka insanların bilgisine danışmak gerekir ki daha çok bilgi ve beceriye sahip olalım .

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Anlatım kısa bu bir kompozisyon değil

      Sil
    2. Anlatım kısa bu bir kompozisyon *değil*

      Sil
    3. güzel olmamış ama yinede uğraşmışlar

      Sil

Deneme