Hiç Kimse Başarı Merdivenine Elleri Cebinde Tırmanmamıştır İle İlgili Kompozisyon

Hiç Kimse Başarı Merdivenine Elleri Cebinde Tırmanmamıştır İle İlgili Kompozisyon

Çalışmak hele verimli çalışmak ve bir kariyer edinmek insan hayatı için çok önemlidir .  Çalışma olmadan , emek olmadan , alın teri dökülmeden ihtiyaçlar ve istekler karşılanamaz . Belirli bir yerlere gelebilmek için çok çalışmak gerekir . Bu da kolay bir iş değildir . Çünkü hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde çıkmamıştır ya da herkes doğuştan zengin olarak doğmamıştır . Örneğin Sakıp Sabancı bu kadar zengin olmasını çok çalışmasına borçludur .
Çünkü dişi  ile tırnağı ile kazımıştır toprağı , hiç durmadan çalışmıştır  ya da milletimiz  Kurtuluş Savaşı'nı evde çay içip, çekirdek çitleyerek kazanmamıştır . Mücadele etmiştir ,  emek etmiştir ki vatanı kurtulmuştur . 

Başarıya ulaşmak kolay bir şey değildir . Her şeyden önce insanın bu dikenli yolda sabırlı olması gerekir . Sabır ile azim bir araya gelince başarı da kendiliğinden gelir .  Belki bu zor yolda çok çileler çekilebilir , zor durumlara düşebiliriz ama sabır acı ise de meyvesi de tatlı olur . Yani her zorluğun arkasında bir kolaylık , her kolaylığın gerisinde de bir zorluk vardır denilebilir . Kimi insanlar çok kolay yoldan , hiç emek etmeden , uğraş vermeden zengin olmak isterler ama başaramazlar . Çünkü başarıya ulaşmak hiç kolay değildir . İnsanlar ne zorluklar yaşayarak , aç kalarak , susuz kalarak , uykusuz kalarak bir şeyleri elde ediyorlar . Yani yattığın yerde başarılı olamazsın . Mesela öğrenciler de sınavda iyi puan almak için çok çalışmalı ve gece , gündüz demeden hedeflerinin peşinde koşmalıdır .


Hiç çalışmadan, üretmeden ele bir şey geçmez . Başarı için bazı şeylerden fedakarlık yapılması gerekir ki  zirvede olasın .

1 yorum:

Deneme