En Geveze Kuş Umuttur Yüreğimizde Hiç Susmaz Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

En Geveze Kuş Umuttur Yüreğimizde Hiç Susmaz Özdeyişi İle İlgili Kompozisyon

İnsanları fiziksel olarak nasıl ki yemek içmek ayakta tutarsa , ruhen de hayata bağlanmamızı sağlayan şey umuttur . Yahya Kemal’in de dediği gibi insan hayatta,  hayal ettiği müddetçe vardır . Hayal eden insan hayatın içinde demektir , yaşadığının farkında demektir ve tabiri caizse yaşamın hakkını veriyor demektir .

Geleceğe emin adımlarla ilerlemek isteyen , hayattan beklentileri olan ve bunları gerçekleştirmek isteyenlerin hayalleri vardır . İnsanlar umudunu kaybettiği zaman kaybedecek başka bir şeyi kalmamış demektir . Çünkü umut bizleri hayata bağlayan şeydir . Evet umut en geveze kuştur . Çünkü ne zaman sıkıntıya düşsek , ne zaman bir sorunla karşılaşsak kalbimizin bir köşesinden “ yeniden dene , daha güzel olacak , pes etme vb. “ sözler gelir . İşte bu umuttur . Daha güzele , daha iyiye duyulan özlemdir . Umut bize yaşama sevinci veren , bizi geleceğe taşıyan bizi ayakta tutan şeydir .








Geleceğe umutla bakabilmek için , hayatta başarılı olabilmek için , başkalarına faydalı olabilmek için umutlarımız olmalıdır . Umutlarımız olmalı ki geleceğe emin adımlarla ilerleyebilelim . Umutsuzluğa düşmeyelim ki hayattan zevk almayı bilelim. Söndürmeyelim umutlarımızı, ertelemeyelim hayallerimizi. Sığınılacak limanımız umutlarımız olsun yeter ki gerisi her türlü halledilir.

2 yorum:

Deneme