İyilik Yapmak İle İlgili Kompozisyon

İyilik İle İlgili Kompozisyon

Başkalarını mutlu etmek , insanların sıkıntılarını gidermek için yapılan faaliyetlere iyilik adı verilmektedir . İyilik karşılık beklemeden , tamamen gönülden gelen bir istekle yapıldığında karşımızdaki insanı tahmin bile edemeyeceğimiz kadar mutlu eder . Ama yapılan iyilik sürekli iyilik yapılan kişinin yüzüne vurulursa o zaman hiçbir anlam ifade etmez .

İyilik hiçbir çıkar beklemeden yalnızca insan olmanın gereği olarak yapılmalıdır . İlerde o da bana yardımcı olur gibi düşüncelerle iyilik yapmak hoş değildir . Ayrıca bir iyilik yaptığımızda yaptığımız iyiliği unutmalıyız , karşılığında bir şey beklememeliyiz . Hatta iyilik yaptığımız insan iyilik yapmaya değer biri bile olmayabilir ama biz yine de insan olmanın bir gereği olarak devamlı iyilik peşinde koşmalıyız . Ne demiş atalarımız : " İyilik yap denize at , balık bilmezse Halik bilir . "  İşte biz de bu düşünce ile iyilikte bulunmalıyız etrafımıza . Yani iyiliğin kıymetini kişi bilmese bile Allah mutlaka mükafatımızı verecektir .  İnsan iyilik yaptığı zaman başkalarına faydalı olmanın verdiği hazla ruhunu arındığını hisseder . İyilik yapmak bizlere bu dünyada önemli bir birey de biz olduğu hissini verir .

İyiliğin egemen olduğu bir toplumda mutluluk ve huzur hakim olur . İnsanlar birbirlerini düşündüğü için dostluk ve kardeşlik duyguları yayılır . Bu yüzden herkes elinden kaldığı kadar etrafına iyilik yapmak için gayret göstermelidir .


11 yorum:

Deneme