Teknolojinin İnsan Hayatındaki Yeri ve Önemini Açıklayan Kompozisyon

Teknolojinin İnsan Hayatındaki Yeri ve Önemini Açıklayan Kompozisyon

Bilim sürekli olarak ilerlemekte ve bilimin gelişmesi ile ulaşılan yeni bilgiler ışığında hayatımızı kolaylaştıran yeni araçlar ve cihazlar hayatımıza her geçen gün girmekte . İşte bilimin ışığında geliştirilen bu cihazlara ve araçlara teknolojik ürünler adı verilmektedir . Teknoloji sayesinde eskiden çok uzun sürede yapılabilen işler şimdi saniyeler içerisinde gerçekleştirilebilmektedir .

Teknolojik bugün artık hayatımız için vazgeçilmez bir kavram haline gelmiştir . Bu sayede binlerce kilometrelik yollar saatler içerisinde kat edilebilmekte , binlerce kilometre uzaktaki insanlar ile iletişim kurmak saniyeler içerisinde gerçekleşebilmektedir . Tüm hayatımızı kolaylaştıran teknoloji evde küçük bir televizyon ile dya da bir bilgisayar ile dünyadan haberdar olmamızı sağlamakta , çamaşır ya da bulaşık makinesi sayesinde evdeki giyeceklerimizi ve mutfak eşyalarımızı kısa sürede tertemiz etmektedir . İş hayatımızda kullandığımız her türlü araç ekonomiye ve üretime katkı sağladığı gibi bizlerinde hem fiziksel hem de zihinsel olarak daha az yorulmamızı sağlamaktadır .


Teknoloji artık önemli bir gerçekliktir ve ondan vazgeçmemiz mümkün değildir . Önemli olan teknolojiyi hayatımızı kolaylaştıracak biçimde ve faydalı şekilde kullanabilmektir . Teknolojiyi onun kölesi olmak şeklinde değil onun efendisi olmak biçiminde kullandığımız zaman her zaman hayatımızı kolaylaştıran önemli bir yardımcımız olduğunu görebiliriz . 

24 yorum:

  1. kompozisyon yarışması 234 oldum

    YanıtlaSil
  2. Umarım yeni sözlü mantıklarında konuşmadan 25 alabilirim

    YanıtlaSil
  3. çok boş yapıyorsunuz

    YanıtlaSil
  4. bırhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    YanıtlaSil

Deneme