El Elden Üstündür Sözü İle İlgili Kompozisyon

El   Elden Üstündür Sözü İle İlgili Kompozisyon

Her insan doğuştan farklı yeteneklere sahip olabilir , sonradan da yeni beceriler  kazanabilir . Her insanın  zeka kapasitesi farklıdır ve zeka çeşidi de farklıdır . Kimisi sayısal zeka yönünden üstündür , kimisi sözel zeka , kimisi ritmik zeka vb . yönlerden üstün olabilir . Sizin çok iyi yapamadığınız bir işi başka bir kimse çok iyi yapabilir . Başka birinin yapamadığı bir beceriyi de siz daha iyi bir şekilde yapabilirsiniz . Çünkü iyinin de iyisi vardır . Yani el elden üstündür .

Bunun için yapamayacağımız bir işte ben her şeyi en iyi yapabilirim diyerek kibirli bir şekilde hareket etmekten kaçınmalı ve bizden daha iyi yapabilecek bir kimseden mutlaka yardım istemeliyiz . Çok bilmişlik yapmamalıyız . Örneğin ülkeler arasındaki teknolojik gelişmeler her geçen gün  daha da artmakta ve her şeyin en iyisi yapılmaya çalışılmaktadır . Ülkeler arasında bu yönden rekabet olmaktadır . Mesela  farklı araba modelleri ortaya çıkmakta ve her ülke kendi çapında en iyisini yapmaya çalışmakta ama bazı ülkeler kadar çok kaliteli araba yapamamaktadır . Çünkü ülkelerin de kendine göre yetenekleri ,  nitelikli insan güçleri farklılık göstermektedir .  Biri bir şeyi iyi yapıyordur ama onu daha da iyi yapan, daha da uzman olan birileri vardır . 


Bunun için bizim yapamadığımız işlerde daha deneyimli ve daha uzman olan kişilerden destek almalıyız . Bizim de üstün olan yanlarımızın olduğunu , başkalarının da bizden üstün olan yanları olduğunu unutmamalıyız .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme