" Konuşma İnsanın Aklını Kullanma Sanatıdır " Sözü İle İlgili Kompozisyon

" Konuşma İnsanın Aklını Kullanma Sanatıdır " Sözü İle İlgili Kompozisyon

Konuşmak insan hayatının vaz geçilmez eylemlerinden biridir . Konuşma özelliğimiz sayesinde toplum içerisinde iletişim kurar , alışveriş yapar , dostluklar , arkadaşlıklar kurarız . Ancak konuşmak sıradan bir eylem değildir . Aklını kullanmasını bilenler konuşmaları ile insanları etkilemeyi başarır , sağlam arkadaşlıklar ve dostluklar kurar . Aklını kullanmayı bilmeyenler ise dilleri ile etrafındakileri kaçırır , yalnız kalır hatta dilleri yüzünden düşman kazananların sayısı da hiç az değildir .

Akıllı insanlar konuşurken dilleri ile beyinleri arasındaki bağlantıyı iyi kurarlar . Söyledikleri sözlerin kimi , nasıl etkileyeceğini iyi bilirler . Yani konuşuştuklarını düşünürler . Sözlerinin ne anlama geldiğini , kimi kırabileceğini iyi hesap ederler . Böylesi insanlar konuştuktan sonra ağızlarından çıkan kelimelerden dolayı pişmanlık yaşamazlar . Akıllarını kullanmadan konuşanlar , düşünüp tartmadan söz söyleyenler ise dilleri ile kalp kırarlar , düşman kazanırlar . Bu tür insanlar bir sözü söyledikten sonra pişman olurlar , yaptıkları hatanın farkına varırlar .


Konuşmak aklı kullanma sanatıdır . İnsanların konuşmalarına bakarak onların ne kadar akıllı ya da akılsız olduklarını az çok anlayabiliriz . Bu yüzden konuşurken düşünmeyi ihmal etmemeliyiz .  

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme