Yaşlılara Nasıl Davranmalıyız İle İlgili Kompozisyon

Yaşlılara Nasıl Davrnamalıyız İle İlgili Kompozisyon

Yaşlı insanlar özellikle de bizim toplumumuzda çok önemli bir yere sahip olan , her zaman sevgi ve saygı ile yaklaşılması gereken , başımızın üzerinde yeri olması gereken değerlerimizdir . Nerede bir yaşlı insan görsek bizler toplum olarak hemen ona yardım etmeye çalışır , elinden tutar karşıya geçirir , otobüste kalkar yerlerimizi verir , bayramlarda ilk ziyaret edilenler arasında olur , sevgiye ihtiyaçları olur ve bizler de bunları yerine getirmeye çalışırız . Yaşlı insanlara her zaman nazik davranmalı ve onların gönüllerini kıracak davranışlardan uzak durmalıyız .

Çevremizde yaşlı olan her kim varsa onlara her zaman iyi ve şefkatli davranmalıyız . İnsan yaşlanınca tıpkı bebeklikteki gibi ilgi ve şefkat ister . Onları bu duygulardan asla mahrum bırakmamalıyız .Yaşlı insanların bu toplumun yaşayan tarihidir . Onlar bilgili , deneyimli görmüş geçirmiş kişilerdir . Onların bize verdiği sözleri kulak ardı etmemeli dikkatle dinlemeliyiz . Onları umursamaz tavırlardan kaçınmalı ve onları iyi bir şekilde dinlemeliyiz . Yaşlı insanlara eziyet eden çok az da olsa cahil insanlar , zalim ruhlu insanlar var ne yazık ki . Geçenlerde haberlerde görmüştüm . İki hırsız yaşlı ninenin evine girmişler , eline yalandan sahte paraları verip , nineyi kandırıp hacca gitmek için hazırladığı tüm birikimlerini alıp gitmişler . Şimdi soruyorum size . Biz nasıl bu hale geldik , ne oldu da bize yaşlılardan , savunmasız bu güçsüz insanlardan , değerlerimizden emeklerini alıp kaçar olduk . Aklınız alabiliyor mu ?  Bu kişi yıllarca aç tok gezdi ve hacca gitmek için biriktirdiği bu parayı biri gelip bir günde alıp gidiyor . Ne kadar acımasızca , ne kadar insafsızca bir davranış . Böyle kişilere gerekli cezaları devlet veriyor ve vermeye de devam etmelidir .


Yaşlılarımızı her zaman koruyalım , onları kandırmaya çalışan birini gördüğümüz zaman hemen 155'i arayalım ve onlara yardım etmeye çalışalım . Unutmayalım ki yaşlılara iyi davranmak insanlık görevidir , insanca davranıştır .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme