Dost Acı Söyler Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Dost Acı Söyler Atasözü İle İlgili Kompozisyon

Dostluk insan ilişkilerini olumlu yönde geliştiren çok önemli bir  arkadaşlık , kardeşlik bağıdır . Her insanla dost olunmaz , her insan da dost olamaz . Bunun için dostumuz olacak olan insanları iyi seçmeliyiz .  Dostlarımız her zaman bizim yanımızda olan kimselerdir . Onlar sadece mutlu zamanlarımızda değil,  kötü günlerimizde de bizimle birlikte olan ve acımızı , hüznümüzü paylaşan canlarımızdır .

Bazen yaptığımız bir yanlışta dostumuz bizi uyarır ve bir daha böyle yanlışlar yapmamamız gerektiğini söylediğinde   ona güceniriz . Aslında ona gücenmek yerine daha çok sarılmalıyız ve onu daha çok sevmeliyiz . Çünkü o bizi uyarmakta ve  başımıza kötü bir olayın gelmesini istememektedir . Bu yüzden  dostumuzun söylediği acı sözleri ,  öğütleri dikkate almalıyız . Gerçek dost yalancı olmaz , dedikoducu olmaz , açığını aramaya çalışmaz . Gerçek dost senin başına kötü bir olay geldiğinde üzülmez ve her zaman  arkanda durur . Bizi doğru yola getirmek için çaba gösteren kimseler  bizim gerçek dostlarımzıdır . Onun için onlara asla kızmamalıyız , bağırmamalıyız . Bir bildikleri var deyip onların verdiği nasihatleri can kulağı ile dinlemeliyiz .


Bize olan yanlışları , eksiklikleri düzeltmeye çalışmalı ve  bu şekilde yaşamımıza devam etmeliyiz . Dostlarımızın bizi uyarmak için bize söylediği sözlerden dolayı da onlara öfkelenmemeliyiz . Çünkü gerçek dost  acı söyler sözünü de unutmamalıyız .

2 yorum:

Deneme