İnsan Alemde Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar İle İlgili Kompozisyon

İnsan Alemde Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar İle İlgili Kompozisyon

İnsan hayalleri ile hayata daha çok bağlanır . Çünkü hayallerimiz bizim gelecekte yaşamak isteyeceğimiz güzel ve anlamlı şeylerimiz olacaktır . Her insan hayal kurar ve geleceği ile ilgili daha iyi planlar kurar . Hayal etmek insanı farklı bir aleme götürür . Mesela çok sıkıntılı olduğumuz zamanlarda , maddi olarak zor günler geçirdiğimiz zamanlarda ya da stresli zamanlarımızda hayal kurarak o kötü anlarımızdan bu şekilde kurtulabiliriz .

Sadece kötü zamanlarımızda değil mutlu zamanlarımızda da hayal eder ve daha mutlu bir yaşam kurmak için harekete geçeriz . İnsan hayal ettiği zaman hayatın neşesini daha çok yaşar ve hayata daha da dört elle sarılır . Bunun için hayallerimizden hiçbir zaman vazgeçmemeliyiz . Hayal kurarken dikkat edeceğimiz bir başka nokta ise şu olmalıdır . Gerçekleşmesi mümkün olan hayaller kurmaya dikkat etmeliyiz . Mesela hiç çalışmadan , yorulmadan , emek etmeden çok milyarder olmayı düşünmemeliyiz . Kendi gücümüzün yettiği şeyler ile ilgili hayal kurmak kişiyi daha gerçekçi yapar ve bu sayede kişi boş bir hayal kurmamış olur . Çünkü bazen gerçekleşmeyecek şekilde hayaller kurmak kişiyi üzebilir ve bir boşluğa düşürebilir . Bunun için hayal kuralım ama abartmadan yapalım bu işi . O zaman daha çok hayattan zevk alır ve hayatı yaşarız .  Mesela ileride iyi bir meslek sahibi olmayı hayal etmeli ve onun için de çok çalışmalıyız .


Öğrenciysek derslerimize iyi çalışmalı , öğretmensek en iyi öğretmen olma hayalini kurmalı ve bunun için de farklı derslerde farklı yöntem metotları uygulamaya çalışmalıyız . Çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe sahip olması için  güzel hayaller kurmalı ve bunları da uygulamaya dökmeliyiz . 

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme