Milli Kültürümüzün Yaygınlaştırılmasında Bize Düşen Görevlerin Ne Olduğunu Anlatan Bir Hikaye Yazınız.

Milli Kültürümüzün Yaygınlaştırılmasında Bize Düşen Görevlerin Ne Olduğunu Anlatan Bir Hikaye Yazınız.

Ayşe ve Betül 7. Sınıfa giden çok iyi iki arkadaştı . Çoğu zaman birlikte vakit geçirmekten , beraber ders çalışmaktan çok hoşlanırlardı . Bu iki kafadar aynı zamanda çeşitli konularda araştırma yapmaktan , karşılaştıkları sorunlara çözüm yolu üretmekten de çok hoşlanırlardı . Özellikle de milli kültürümüzün yaygınlaştırılması konusunda çok hassaslardı . Çünkü birlikte bir gezintiye çıktıklarında yanından geçtikleri neredeyse her dükkanın isminin yabancı olması onları kendi ülkelerinde değil de yabancı bir ülkede geziyormuş gibi hissettiriyordu . Bu yüzden milli değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmamızı sağlayan en büyük araç olan dilin kaybedilmesine dayanamıyorlardı .

Dil kaybedilirse , hepimiz yabancı kelimelerle konuşmaya çalışırsak yarın bir gün onların kültürlerini de benimsemeye başlarız , dedi Ayşe . Bu durumun önüne mutlaka geçmeliyiz , diye söylendi Betül . İki iyi dost ve vatansever arkadaş bu durumu Türkçe öğretmenleri ile konuştu . Öğretmenleri bu iki arkadaşın düşüncelerinden çok etkilendi ve onlara okullarından başlayarak milli kültürümüzün yaygınlaştırılması için yapılacak çalışmalarda destek olmaya sö verdi . Ayşe ve Betül hazırladıkları sunularla arkadaşlarına dilimizin ve kültürümüzün önemini anlattılar . Okulun her yerine kültürümüzü anlatan , dilimizin önemini anlatan afişler yapıştırdılar . Dah birçok çalışma ile okullarında milli kültür bilinci oluşturmayı başardılar .


Bu başarıları ile hem öğretmenlerinin hem arkadaşlarının takdirini kazanan Ayşe ve Betül yeni bir sorunun çözümü için yine her zamanki gibi etraflarını dikkatlice izlemeye ve sorular sormaya başladılar .  

1 yorum:

Deneme