Taşı Delen Suyun Gücü Değil , Damlaların Sürekliliğidir Sözü İle İlgili Bir Kompozisyon Yazınız .

Taşı Delen Suyun Gücü Değil , Damlaların Sürekliliğidir  Sözü İle İlgili  Bir Kompozisyon Yazınız .

İnsan hayatı yalnızca yaşamak için değil dolu dolu dolu geçirmek  için sevmelidir ve hayatın  kıymetini bilmelidir . Bu hayatta herkesin kendine göre ufak ya da büyük de olsa mutlaka bir amacı vardır . Bu amacın yerine getirilmesi için ise insan olarak bize düşen görevler vardır . Bu görevleri yerine getirirsek hayattaki hedeflerimize de daha iyi ulaşırız . Hedeflerimize ulaşırken  karşımıza  zorlu yollar çıkabilir ,  bu duruma canımız sıkılabilir ve hayallerimizden , hedeflerimizden hemen vazgeçebiliriz. Yani sabırlı davranmayız , sebat göstermeyiz . Oysa başarı adım adım gelen bir şeydir .

Kişi başarıya ulaşmak istiyorsa bunu az da olsa her gün düzenli bir şekilde gerçekleştirmeye çalışmalıdır . Yani hayatımızda bir düzen, bir plan , bir disiplin olmalıdır . İşte tüm bunları yaptığımız zaman amaçlarımıza ulaşmak daha kolay olur . Su bir damla akması ile o koca taş hemen delinir mi sizce ? Elbette delinmez . Ama su devamlı aka aka ne olur ? Taş aşınmaya başlar , yumuşamaya başlar ve sonunda  delinir. Burada su ısrarla akmaya devam eder ve taşı deler . Israrla sözcüğü dikkatinizi çekti mi? Çekmiştir umarım . Demek ki bir şeye ulaşmak için ısrarlı olmak gerekir , kararlı olmak gerekir ve asla pes etmemek gerekir . Bunun için de bizim azimli olmamız gerekir . İşte böyle olunca başarıların gelmesi de  bir şans olmaz , bir emek sonucu olur , bir  kararlılık sonucu olur .


Hayattan asla vazgeçmeyin ve asla umutsuz olmayın . Belki başarıya  çok yaklaşmışsınızdır fakat  çok az bir yol kalmıştır . O  çok az yolda da yürümeye , sabretmeye devam edin ki başarıyı yakalayıveresiniz . İşte  zaman  hedefler gerçek olur , hayaller hayata geçirilir .

4 yorum:

  1. Çok teşekkürler. Sayenizde kompozisyonu hocaya teslim ettim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ediyorum çok yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil

Deneme