İki Günü Bir birine Eşit Olan Ziyandadır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İki Günü Bir birine Eşit Olan Ziyandadır Sözü İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya ait olan bu sözde efendimiz bana göre şunu belirtmek istemiştir : Kişi hem dünya hayatı için çalışmalı hem de ahiret  hayatı için çalışmalıdır . İnsan zamanını boşa harcamamalı ve boş işlerin peşinden koşmamalıdır . Miskin miskin durup kısmetimizin ayağımıza gelmesini beklememeliyiz  ya da  uhrevi dünya için hiç bir ibadetimizi yapmadan cennete girmeyi düşünmemeliyiz . Her günümüz diğer günümüzden daha iyi olmalı , yani her gün daha fazla çalışmalı , daha fazla şeyler öğrenmeliyiz .

Bu dünya için ilim öğrenmeliyiz , irfan öğrenmeliyiz ve kendimizi  geliştirmek için iki günümüz bir birine eşit olmamalıdır . Öbür dünya için ise her gün ibadetlerimiz yapmalıyız ve  bu ibadetleri günden güne artırmalıyız . Yani sürekli çalışmalı ve boş durmaktan kaçınmalıyız . Günler biribirine eşit olan kimse kendisi için iyi bir şey yapmamış olur ve bu kişi ziyandadır denilmek istenmiştir . Örneğin; bir ev hanımı olabilirsiniz . Sabah kalktınız , çocuklarınızın karnı doyurdunuz , yemek yaptınız , evi temizlediniz vb. Her gün sadece bunlar yapılmamalıdır . O çocukların geleceği için anne olarak siz de bir şeyler öğrenmeye çalışmalı ve günlerinizi verimli geçirmelisiniz . Her gün yeni bir şey öğrenmelisiniz . İbadetlerinizi yapmalısınız . Mesela Kuran okumaya yeni başlamış biriyseniz bunu her gün ilerletmeli ve sürekli Kuran'ı okumaya ve ilerletmeye devam etmelisiniz .


Yani evde sadece belli şeyler yapılmamalı , hem dünya hayatı için , hem ahiret için hiç durmadan çalışılmalı ve her gün bilginize bilgi katılmalı ve yeni ve faydalı şeyler öğrenmeye devam etmelisiniz .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme