Eğitim Ve Öğretimin Kişisel Gelişimi, Öz Güveni Ve Başarıyı Olumlu Yönde Etkilediğini Belirten Bir Yazı Yazınız.

Eğitim Ve Öğretimin Kişisel Gelişimi, Öz Güveni Ve Başarıyı  Olumlu Yönde Etkilediğini Belirten Bir Yazı Yazınız.

Eğitim ve öğretimde amaç zaten insanın  her anlamda gelişmesini  ve topluma faydalı bir birey olmasını sağlamaktır. Çünkü Milli Eğitim'in de amaçları arasında da  bu vardır zaten . Eğitim ve öğretim gören bir çocuk ailesinden çok iyi terbiye almışsa bunu daha çok geliştirir, topluma ve insanlığa daha faydalı bir birey olur . Ailesinden iyi bir eğitim almamış , sevgiden yoksun kalmış , çocuklarımıza ise yine bunları sağlayacak olan kıymetli öğretmenler ve diğer çalışanlar olacaktır .

Eğitim ve öğretim kişisel gelişimin olumlu yönde ilerlemesini sağlar. Elbette ki eğitimde istenmeyen , eğitimin yan ürünleri  ya da hatalı ürünleri de ortaya çıkabilir . Ama burada asıl amaç eğitim ve öğretimle öğrenciye katkı sağlamak ve planlı eğitim ve öğretim vermektir . Eğitim ve öğretim sayesinde öğrenci çalışır, üretir, buluş yapar . Bu sayede çocuğun kendine güveni gelir ve kendini daha mutlu hisseder . Eğitim ve öğretim içinde olan çocuk aynı zamanda sosyalleştiği için çocuklar daha mutlu olur . Kişisel gelişimi iyi yönde ilerleyen , eğitim ve öğretim sayesinde öz güvene sahip olan çocukların başarıyı tatması kaçınılmaz .  Bunların hepsi bir arada olunca da sağlıklı nesiller ve eğitimli nesiller ortaya çıkar . Bu da ülkemizin daha çok gelişmesini ve kalkınmasını sağlar .


Burada öğretmenlere düşen görev ise elinden geldiğince öğrencilerine nitelikli eğitim ve ve öğretim vermeye çalışmaktır. Ben umuyorum ki eğitim ve öğretimin iyi bir şekilde verildiği kıymetli ülkemizde hiç bir çocuğumuz başarısız olmaz . Hepsi başarıyı tadar ve toplum  gelişir .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme