Eğitimde Tek Tip Kıyafet Olmalıdır Konulu Münazara Yazınız .


Eğitimde  Tek Tip Kıyafet Olmalıdır Konulu Münazara Yazınız .

Tüm öğrenciler eğitim ve öğretim hakkından faydalanmalıdır . Bir toplumu geliştirecek ve ilerletecek olan o toplumun çocuklarına  verilen nitelikli eğitim ve öğretimdir .  Okuldaki her çocuğumuz bizim için değerlidir . Bu yüzden okul deyince akla gelen ilk şey kılık kıyafet değil , eğitim öğretim olmalıdır .

Çocuklar bana göre tek tip kıyafet giymelidir .  Tek tip kıyafet olduğu zaman  çocuklar bana göre  kendilerini daha iyi hissedebilir . Kimi çocukların maddi durumu çok iyi olduğu için çok markalı ve değişik kıyafetler giyebilir . Maddi durumu olmayan kimi çocuklar ise  bu durumda kendini kötü hissedebilir ve üzülebilir . Üzülen çocuk da ailesini üzebilir . Aile de çocuğuna farklı ve markalı ya da markasız kıyafetler alamadığı için üzülür ve bu da  hem o aileye hem de çocuğa zarar verebilir . Bunun için eğitimde her zaman tek tip kıyafet olmalıdır . İnsanlar arasında , öğrenciler arasında kıyafet farklılığının olması arkadaşlık ilişkilerini bile olumsuz etkileyebilir . Örneğin ; şımartılmış maddi durumu çok iyi olan bir çocuk her gün giydiği değişik kıyafetleri ile diğer maddi durumu olmayan öğrencilerin kendilerini kötü hissetmesine neden olabilir . Bu da  o çocukların kendilerini olumsuz etkilemesine sebep olur. Dolayısı ile gelişimde olumsuz sorunlar ortaya çıkabilir .

Bunun için  tüm okullarda tek tip kıyafet olmalıdır ve okul eğitim öğretimin nitelikli verildiği yer olmalıdır . Okul hangi öğrenci bugün ne giymiş acaba , ben de yarın ne giyeceğim acaba kaygısının taşındığı bir yer olmamalıdır . Okul yarın neler öğreneceğim , arkadaşlarım ile neler yapacağız düşüncesinin hakim olduğu bir  yer olmalıdır . Bunun için de her zaman tek tip kıyafet olmalıdır . Kesinlikle farklı kıyafetler olmamalıdır .

3 yorum:

  1. İyi ezberledim inşallah yarınki münazarayı kazanırız

    YanıtlaSil
  2. inşallah kazanırız biz de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah bizde kazanırız AMİN AMİN AMİN

      Sil

Deneme