Mutluluğun Değerini Onu Kaybettikten Sonra Anlarız İle İlgili Kompozisyon Yazınız .


Mutluluğun Değerini Onu Kaybettikten Sonra Anlarız İle İlgili Kompozisyon Yazınız .

İnsan  olarak  mutlu olmayı , geleceğimize güvenle bakabilmeyi  ve  yaşamayı isteriz .   Mutlu olabilmek  , iyi bir aile kurabilmek ,  iyi arkadaşlıklar edinmek ve kalıcı  dostluklar kurmak için  üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye çalışırız .  Mutlu olmak  aslında o kadar da zor bir şey değildir . Huzurlu bir aile ortamı , sevgi ve saygı ortamı insanları mutlu eder .

Kimi insanlar sahip olduğu mutluluğun değerini bilmezler ve mutluluğun daha çok para ile olacağını söylerler . Daha fazla mala sahip olabilmek , daha çok araba sahibi olmak , daha çok kaliteli kıyafete sahip olabilmek , daha fazla ev sahibi olmak  gibi . Oysa mutluluk eşya ile meta ile ölçülen bir şey değildir . Mutluluk  yaşamaya , nefes almaya şükretmek demektir .   Bazen ekmeğin içine kuru bir soğanı dilimlemek ve sıcacık aile ortamında bu ekmeği  tadabilmektir mutluluk . Bazen mutlu anlarımızın kıymetini bilmeyiz .  Halimize şükretmeliyiz . Bizi seven ve bize saygı gösteren , bizim her anımızda yanımızda olan insanlardan uzak durmayı ve onlardan kurtulmayı isteriz .  Onları kaybettikten sonra onların verdiği yokluğun acısı  bizi  öyle bir kendimize getirir ki ne olduğunu bile anlayamadan kendimizi ayna karşısında ağlamaktan gözleri şişmiş bir insan olarak görebiliriz .

Bundan dolayı lütfen sevdiklerimize , bizi sevenlere onlar yanımızdayken , onlar hayatta iken değer verelim . Çünkü son pişmanlık fayda vermez . Anne , baba , büyük anne , büyük baba , kardeş ,  arkadaş , dost gibi yakınlarımızın kıymetini onlar yanımızdayken bilelim ve asla onlara sırtımızı dönmeyelim . Mutluluğun ne kadar bir  duygu olduğunu onlar yanımızdayken anlayalım ve her zaman şükredelim onlara sahip olduğumuz için .

0 Comments:

Yorum Gönder

Deneme